Tgrt Haber
24 Temmuz 2016 17:40

Suriye'de son bir haftada 284 kişi öldü

Suriye'de rejim, Rusya ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Halep ve İdlib'de muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim yerlerine son bir haftada düzenlediği hava saldırılarında 284 sivil hayatını kaybetti, 255'i de yaralandı.

Suriye'de son bir haftada 284 kişi öldü
acı bilanço,suriye,

AA muhabirinin sivil savunma ve sahra hastanelerindeki görevlilerden  edindiği bilgiye göre, rejim, Rusya ve uluslararası koalisyona ait jetler bir  haftadır Halep ve İdlib vilayetinde muhalifler ve terör örgütü DAEŞ'in  kontrolündeki sivil yerleşim yerlerini yoğun şekilde bombaladı.
 Saldırıların Türkiye’de darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz’dan  sonra yoğunlaşması dikkatleri çekerken uzun bir zamandan beri hava saldırılarına  maruz kalmayan Halep'in Azez ilçesi 16 Temmuz günü Rus jetleri tarafından  iki  defa bombalandı.
 
Uluslararası koalisyonun DAEŞ'in kontrolündeki Münbiç'in Tuhar köyüne  19 Temmuz'da düzenlediği hava saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da  bulunduğu 160 sivil yaşamını yitirdi, yüzlercesi de yaralandı. Bombardıman  sonucunda yaşamını yitirenler yakınları tarafından toplu şekilde defnedildi.
 
Koalisyon güçlerinin üç gün aradan sonra tekrar Münbiç'te sivillerin  kaldığı yerleri bombalaması üzerine 10 sivil daha yaşamını kaybetti. Saldırı  başta Özgür Suriye Ordusu olmak üzere muhalif gruplar tarafından kınandı ve  çeşitli kentlerde protesto gösterileri düzenlendi.  
 
Halep ve İdlib'de muhaliflerin kontrolündeki ilçe, belde ve köyler  Suriye ve Rus savaş uçakları ile helikopterlerinin varil, vakum, misket ve deniz  mayını saldırılarına maruz kaldı.
 
Diğer yandan, Şam yönetimine bağlı güçler ile Rus jetleri Halep'te bir  haftan bu yana Şukkeri, Maadi, Şear, Firdevs, Katıci, Muyessir, Kadi Asker, Tarik  Bab, Bab Antakya, Bustan el Kasr, Eski Halep bölgesi ve Dahret el Avad semti ile  kentin kuzeyindeki Anadan ile Hreytan ilçesi ve Kefr Hamra beldesini yoğun bir  şekilde bombalamaya devam ediyor.
 
Rusya ve rejimin bir haftadır İdlib'de düzenlediği hava  bombardımanında ise 43 kişi yaşamını yitirdi, 95 kişi de yaralandı. Halep'teki  saldırılarda ise 71 sivil öldü, 160'ı da yaralandı.
 
Kentin Şear semtindeki Hakim, Dekak, Beyan ve Seyyide Zehra  hastaneleri ile kan merkezi bir ay aradan sonra tekrar Rusya ve rejimin hava  saldırılarına maruz kalırken Rus uçakları son bir haftada muhaliflerin Halep'ten  tek çıkış noktası olan Kastillo yolunu yoğun bir şekilde bombalayarak rejimin  karadan ilerlemesini sağlamıştı.
 
Rejimin, yolun kontrolünü sağlamasının ardından Halep'e muhalif  bölgelere insani yardım girişleri kesilmiş, kent içinde kısıtlı olan ürünler üç  dört katı fiyatına satılmaya başlanmıştı. Yolun kesilmesiyle de kentteki  yaralılar ve hastaların çıkışı engellenmiş, bölgeye tıbbi malzeme ile ilaç girişi  olmadığı için çok sayıda hasta ve yaralının durumu ağırlaşmıştı.
 
Öte yandan Rus savaş uçakları İdlib'in Binniş kasabasındaki Binniş  Ekmek Fırınına saldırarak kullanılmaz hale getirmişti. Fırının İdlib kent merkezi  dahil olmak üzere 80 bin kişinin günlük ekmeğini karşıladığı belirtiliyor.
 
Bu arada Halep Sağlık Müdürlüğünün yaptığı yazılı açıklamada, rejim ve  Rusya'nın saldırıları altındaki kentte sağlık hizmetlerinin verilemez hale  geldiği belirtilerek uluslararası kamuoyundan kentteki insani durumla ilgili  harekete geçmesi istenmişti.
 
Açıklamada ayrıca, rejim ve onun ortağı Rusya tarafından Halep'e  yapılan saldırılar nedeniyle kente tıbbi malzeme ile ilaç girişinin yapılamadığı  ve kentten hiçbir yaralının çıkartılamadığı kaydedilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...