Tgrt Haber
21 Ekim 2016 18:19

Suriye taslağı BM İnsan Hakları Konseyinde kabul edildi

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bir grup ülke tarafından BM İnsan Hakları Konseyine sunulan Suriye ve Halep'deki son duruma ilişkin karar taslağı 7 ret oyuna karşı 24 oyla kabul edildi.

Suriye taslağı BM İnsan Hakları Konseyinde kabul edildi
suriye, bm, taslak,

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bir grup ülke tarafından Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyine sunulan Suriye'deki insan hakları ve Halep'deki son duruma ilişkin karar taslağı lehte ve aleyhte konuşmaların ardından oylandı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca seçilen Birleşmiş Milletler Üyesi 47 Devletin temsil edildiği Konseyin oylamasında 24 ülke kabul, 7 ülke ret oyu verirken, 16 ülke de çekimser kalmayı tercih etti.

"Halep'e yapılan hava saldırılarının durdurulması"

Kabul edilen karar taslağının bağlayıcı bir tarafı olmayacak ancak uluslararası toplumun Suriye'de yaşananlara bakışının görülmesi ve Esed rejimi üzerinde baskının artması açısından önem taşıyor.

Kararda, başta Suriye rejimi ve destekçileri olmak üzere çatışma içindeki bütün taraflara acilen uluslararası insancıl hukuka ve uluslararası insan hakları hukukuna riayet edilmesi talep ediliyor.

Suriye'de şiddetin acilen durdurulmasının talep edildiği kararda, Esed rejimi ve diğer bütün taraflardan BM insan hakları kuruluşlarına sürdürebilir, güvenli ve hızlı bir şekilde insani yardım erişimi sağlaması talep ediliyor.

"Suriye rejimimin BM toplantılarına katılmasına izin verilmesi yüz karası"

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı kararın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suriye rejimimin BM toplantılarına katılmasına izin verilmesi ve rejim temsilcilerinin insan haklarından bahsetmesi uluslarası toplumun savunduğu değerlerin yüz karasıdır." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...