Tgrt Haber
17 May 2014 15:25

Suriye-Türkiye sınırında patlama, en az 43 ölü

Kilis kentinin karşısındaki Suriye’nin Bab Es-Selam sınır kapısı yakınlarındaki Sucu köyünde düzenlenen bombalı saldırıda en az 43 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Suriye-Türkiye sınırında patlama, en az 43 ölü
türkiye, suriye, sınırda patlama, bombalı saldırı, saldırı, ölü sayısı

Kilis kentinin karşısındaki Suriye'nin Bab Es-Selam sınır kapısı yakınlarındaki Sucu köyünde düzenlenen bombalı saldırıda en az 43 kişinin öldüğü belirtiliyor. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ölenlerin arasında 3 çocuk ve 5 kadın olduğunu vurguluyor. Bir arabanın içine yerleştirilen patlayıcılarla gerçekleştiren saldırı ile ilgili bir video yayınlandı. Görüntülerde yanan araçtan dumanlar çıktığı, bavulların etrafa dağıldığı gözüküyor. Etrafta yanmış cesetler olması da dikkat çekiyor.
"Allah'ım, sen onları cezalandır” dediği duyuluyor.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin yetkilisi Rami Abdul Rahman, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada saldırının gerçekleştiği bölgenin sınır geçişlerinde birçok yolcu tarafından kullanılan bir benzinlik olduğunu söyledi.
'Saldırının arkasında İŞİD var' Kilis Valisi Suleyman Tapsız ise Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada patlamadan 48 kişinin yaralı olarak kurtulduğunu fakat 11 yaralının daha sonra öldüğünü açıkladı. Tapsız ilk belirlemelere göre saldırının arkasında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü olduğunu açıkladı. Bab es-Salam sınır kapısı muhalif gruplardan Tevhid Tugayı'nın kontrolündeydi. İŞİD ile Tevhid Tugayları arasında Ocak ayından beri çatışmalar yaşandığı belirtiliyor. Şubat ayında Suriyeli muhaliflerin ana geçiş noktalarından biri olan Bab es-Salam sınır kapasında gerçekleşen bir saldırı sonrasında 6 kişi ölmüş 45 kişi yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...