Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ekim 2018 12:04

Suudiler iyice köşeye sıkıştı! İngiltere'den çok sert Kaşıkçı tehdidi

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yaptığı açıklamada "Suudi Arabistan'la stratejik bir ortaklığımız var ancak eğer iddialar doğruysa bu konuda oldukça net olup ona göre kararlar alırız" dedi.

Suudiler iyice köşeye sıkıştı! İngiltere'den çok sert Kaşıkçı tehdidi
suudi arabistan,,cemal kaşıkçı,

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha çıkamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili konuştu. Hunt, ''Suudi Arabistan'la stratejik bir ortaklığımız var ancak eğer iddialar doğruysa, ona göre kararlar alırız" dedi.

"BU KONUDA NET OLUP ONA GÖRE KARARLAR ALIRIZ"

Kaşıkçı'nın başına gelenlerle ilgili konuşulan iddiaların bile kabul edilebilir bir seviyede olmadığını belirten Hunt, "Kaşıkçı'yla ilgili öne sürülen iddialar çok ciddi. Suudi Arabistan'la stratejik bir ortaklığımız var ancak eğer iddialar doğruysa bunlar bizim değerlerimize aykırı. Bu konuda oldukça net olup ona göre kararlar alırız" dedi.

FRANSA KONFERANSA GİTMEYECEK

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, gelecek hafta Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde düzenlenecek olan 'yatırım' konulu konferansa katılmayacağını açıklamış, bu kararın alınmasında Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğundan kaybolan Cemal Kaşıkçı olayı etkili olduğu ifade edilmişti.

Le Maire, "Hayır, gelecek hafta Riyad'a gitmeyeceğim. Bu durumda doğru olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

ALMANYA DA AYNI KARARI ALMIŞTI

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Suudi Arabistan'a gerçekleştireceği ziyareti ertelediğini açıklamıştı. Maas, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda kaybolmasına açıklık getirilene kadar Suudi Arabistan'a yapacağı ziyareti ertelediğini duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim tarihinde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra sırra kadem bastı. Kaşıkçı'nın öldürülüp öldürülmediğine dair kesin bir bilgi olmasada öldürüldüğüne dair birçok iddia var. Son olarak ABD Başkanı Donald Trump, "Eğer çok büyük bir sürpriz olmazsa Kaşıkçı'nın öldüğünü kabul ediyorum. Bu bilgi, gelen tüm istihbaratlara dayanıyor." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...