Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Eylül 2018 17:33

Trump'tan Türkiye'ye İdlib teşekkürü

BD Başkanı Donald Trump: İdlib'deki çözümden dolayı Türkiye’ye teşekkür etti.

Trump'tan Türkiye'ye İdlib teşekkürü
trump

Trump, ilk kez başkanlık yaptığı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik  Konseyi'nin nükleer silahsızlanma ve kitle imha silahları oturumunda İran'ı hedef  aldı.

Suriye'de Esed rejiminin masum sivillere karşı kimyasal silah  kullanması üzerine ABD'nin iki kez harekete geçtiği söyleyen Trump, ''Rusya ve  İran, Suriye rejiminin kıyım yapmasına yardım ediyor. İran ve rejim, şiddeti  terör ve kargaşa ihraç ediyor.'' ifadelerini kullandı.


İran'ı teröre destek vermekle suçlayan Trump, ABD'nin İran nükleer  anlaşmasından bu gerekçe ile çekildiğini savundu.

İran nükleer anlaşmasıyla Tahran yönetimine para aktığını savunan  Trump, İran nükleer anlaşması imzalandığı günden beri ''İran'ın  saldırganlığının'' daha da arttığını ileri sürdü.

ABD'nin İran'a yönelik tüm yaptırımlarının kasımda devreye gireceğini  kaydeden Trump, İran yaptırımlarının ihlal edilmesinin ise ciddi sonuçları  olacağını söyledi.

İran, Rusya ve rejime İdlib'deki saldırılarını ''azalttıkları'' için  teşekkür eden Trump, ''İdlib müzakerelerine yardım ettiği için Türkiye'ye  teşekkür ediyorum.'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...