Tgrt Haber
14 Nisan 2018 15:29

Trump'tan yeni açıklama! 'Görev tamam'

ABD Başkanı Donald Trump bu sabah saatlerinde Suriye'ye düzenlenen saldırıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinde açıklamalarda bulundu. Trump açıklamasında: "Görev başarıyla tamamlandı" dedi. .

Trump'tan yeni açıklama! 'Görev tamam'
trump

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'ye yönelik saldırının ardından Twitter hesabından bir mesaj paylaştı, "Dün geceki vuruş mükemmel şekilde icra edildi. Fransa ve Birleşik Krallığa bilgelikleri ve askeri güçleri için teşekkürler. Daha iyi bir sonuç olamazdı. Görev tamamlandı" diye yazdı.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamayla Suriye'ye yönelik saldırıyı başlatmıştı. Açıklamasında, "Kısa bir süre önce Amerikan kuvvetlerine, Suriye diktatörü Beşşar Esed'in kimyasal silah kapasitesiyle ilgili yerlere yönelik kesin bir saldırı yapmaları için talimat verdim. İngiltere ve Fransa ile birlikte ortaklaşa bir operasyon şu anda başlamış durumda. İki ülkeye de teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Trump'ın talimatının ardından ABD, İngiltere ve Fransa; Suriye'nin başkenti Şam ile Hama, Humus, Dera ve Süveyda kentlerindeki askeri noktaları bombaladı. Şam'daki askeri noktaların hedef alındığı saldırıda; Mezze Havaalanı, 41.Tugay ve Araştırma Merkezi vuruldu. Tomahawk füzeleri kullanılan saldırıda başkentteki bilimsel araştırma tesisi de bombalandı. Trump saldırıyla ilgili Twitter hesabından da bir açıklama yaptı ve "Dün geceki vuruş mükemmel şekilde icra edildi. Fransa ve Birleşik Krallığa bilgelikleri ve askeri güçleri için teşekkürler. Daha iyi bir sonuç olamazdı. Görev tamamlandı" diye yazdı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...