Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Haziran 2018 20:22

Tunus'ta kaçak göçmen teknesi battı: 35 ölü

Tunus açıklarında yasa dışı göçmen teknesinin batması sonucu 35 kişi hayatını kaybetti, 68 kişi de kurtarıldı

Tunus'ta kaçak göçmen teknesi battı: 35 ölü
tekne,

Tunus açıklarında yasa dışı göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 35 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Tunus Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkenin güneyindeki Sfaks kentinde bulunan deniz kuvvetleri, 35 yasa dışı göçmenin cesedine ulaştı, 7'si yabancı uyruklu 68 göçmen de kurtarıldı.

TEKNENİN SU ALMASI SONUCU BATTI

Sfaks kentine bağlı Kerkene Adası'ndan 5 mil açıkta, 80'i Afrika asıllı yaklaşık 180 yasa dışı göçmeni taşıyan teknenin su alması sonucu battığı belirtildi.

Açıklamada, deniz birliklerinin hava araçları, dalgıç ve teknelerle kayıp arama çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Tunus, İtalya kıyılarına yakın konumu nedeniyle, umuda yolculuk için Akdeniz'de tehlikeli yolculuğa çıkan yasa dışı göçmenlerin uğrak noktası olarak dikkati çekiyor.

YASA DIŞI YOLLARLA AVRUPA'YA GİTMEYE ÇALIŞIYORLAR

Arap Baharı isimli süreçten demokratik kazanımlarla çıkmayı başaran Tunus, devrimin vadettiği ekonomik beklentilerini karşılayamadı.

Tunus'un güney ve iç kesimlerinde işsizlik oranlarının yüzde 25'in üzerinde seyretmesi ile birçok Tunuslu genç Akdeniz üzerinden yasa dışı yollarla Avrupa'ya gitmeye çalışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...