Tgrt Haber
11 Ocak 2018 06:24

Türk iş adamlarından Katar ziyareti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın öncülük ettiği Türk iş adamları heyetinin, Katar'ın başkenti Doha'da "Katar Ticaret ve Sanayi Odası" yetkilileriyle bir araya geldiği bildirildi.

Türk iş adamlarından Katar ziyareti
katar,,ii adamları,,bursa,,mobilya,

Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre, ağırlıklı olarak mobilya sektöründen Bursalı şirket yöneticilerinin yer aldığı heyet, Katarlı yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmede iş birliğini artırma yollarını görüştü.

Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Muhammed bin Ahmed bin Tavar el-Kevari, Türk ve Katarlı iş adamları arasında iş birliğinin artırılmasını ve iki ülke özel sektörüne hizmet edecek kalkınmanın gerçekleşmesini önemsediklerini dile getirdi.

Katar'da 200'den fazla Türk şirketinin faaliyet gösterdiğini belirten Kevari, Katar'ın Türkiye'deki yatırımlarının da sürekli arttığını ve yaklaşık 20 milyar dolarla yurt dışındaki yatırımlar arasında ikinci sırada yer aldığını vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş ise Bursalı iş adamlarının iki ülke arasında özellikle mobilya ve mefruşat alanında ortaklığı geliştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Bursa'nın 3 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye'nin önemli kentleri arasında yer aldığını kaydeden Aktaş, mobilya sektöründe de ülke çapında üne sahip olduklarını dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...