Tgrt Haber
30 Mart 2017 12:15

Türkiye defalarca uyardı! YPG İdlib'e saldırmaya hazırlanıyor

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG gözünü İdlib'e dikti. Terör örgütü YPG'nin komutanı Sipan Hemo, ABD ve Rusya'nın desteğiyle Rakka'dan sonra İdlib'e yöneleceklerini açıkladı.

Türkiye defalarca uyardı! YPG İdlib'e saldırmaya hazırlanıyor
ypg, suriye, rakka, abd,

Rakka operasyonunun konuşulduğu şu sıralarda Suriye'den son dakika haberi geldi...

ABD ve bazı Avrupa ülkeleri, Türkiye'nin PKK'nın Suriye'deki örgütlenmesini defalarca dile getirmesine rağmen PYD/YPG'yı terör örgütünden 'bağımsız'olarak göstermeye devam ediyor. Bu da sırtını bu ülkelere dayayan terör örgütü kolunun rahatlıkla top koşturmasını sağlıyor. 
 
Arapça yayın yapan Londra merkezli El Hayat gazetesine konuşan YPG Komutanı Sipan Hemo, Kürt ve Arap güçlerin önümüzdeki ayın başlarında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteği ile IŞİD’i Rakka’dan çıkardıktan sonra yine ABD ve Rusya'nın desteğini alarak İdlib’e yöneleceklerini açıkladı. 

Hemo, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin "Suriye'nin her bir parçasında bulunan terör tehdidini ortadan kaldırmaya kararlı." açıklamasını yaptı. 
 
Sipan Hemo, YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG)'nin Tabka Barajındaki operasyonlarını birkaç saatliğine durdurduğunu ve mühendislerle uzmanların barajın ciddi bir tehlike altında olmadığından emin olmasını sağladığını söyledi.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...