Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ağustos 2016 21:15

Türkiye süre verdi, iki günleri var

IŞİD’e yönelik Cerablus bölgesinde kapsamlı harekat sürerken, diğer terör örgütü YPG'ye nefes aldırılmıyor.

Türkiye süre verdi, iki günleri var
türkiye, ypg, süre,

Cerablus’ta kontrolü sağladıktan sonra kentin batısı, güneyi ve güneydoğusunda tank ve zırhlı birlikler desteğinde kapsamlı harekâta devam eden TSK desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin ilerleyişi sürerken 15 kilometrelik alan kontrol altına alındı.

Bölgede yaklaşık 30 köy IŞİD’den temizlenirken, harekatın nihai amacının El Bab’dan sonra Cerablus’a 70 kilometre mesafede bulunan Mare’nin ele geçirilmesi olacak. Mare’ye kadar gerçekleştirilecek operasyonla PYD’nin Kobani-Afrin kantonlarının birleşmesi engellenecek. Bu kapsamda ÖSO güçlerinin Bab bölgesine yönelik devam eden operasyonlara Türk savaş uçakları da hava bombardımanları ile destek veriyor. Uçaklar köylerin giriş ve çıkışları ise stratejik noktalardaki IŞİD hedefleri vuruldu.

YPG’YE İKİ GÜN SÜRE

ÖSO’nun Cerablus operasyonuna katılan 23 yaşındaki Useme Derde ise ÖSO askeri yönetiminin YPG ve DSG güçlerine, bölgeden çekilmesi için iki gün süre verdiğini söyledi.

ÖSO güçlerinin YPG’nin konuşlandığı Til Emerne köyünün dışında mevzilendiğini belirterek, "İçeride 2 binden fazla savaşçı var. IŞİD, hiç çatışmadan kaçıp gitti. El Bab ve Zoğar köyüne doğru kaçtılar. Zoğar Cerablus’tan bir iki kilometre kadar batıda kalıyor, şu anda orada savaş var. Cerablus’ta kalanlar ise ya öldürüldü ya da tutuklandılar. Bundan sonra inşallah YPG de kaçıp gidecek. Hayatımızda çok şey değişecek. Biz, Türkiye askerlerinin desteği ile Menbiç’e doğru Til Emerne köyüne kadar gittik ve o köyün yakınlarında durduk. Orada 200 kadar YPG’li varmış, bugün verilen süre dolacak. Şu anda içeride 3 bin kadar savaşçımız var. Her türlü silahımız da mevcut" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...