Tgrt Haber
22 Haziran 2017 21:35

Türkiye, 'Suriye'de çatışmasız bölge' konusunda İran ve Rusya ile anlaştı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya, Türkiye ve İran’ın çatışmasızlık bölgesi parametreleriyle ilgili prensip olarak anlaştığını bildirdi. Nihai karar, 4-5 Temmuz’da Astana’da yapılacak Suriye konulu görüşmelerde belli olacak.

Türkiye, 'Suriye'de çatışmasız bölge' konusunda İran ve Rusya ile anlaştı
suriye, türkiye, iran,

Bogdanov yaptığı açıklamada, Rus, Türk ve İranlı uzmanların yürüttüğü  müzakerelerde çatışmasızlık bölgesinin parametrelerinin detaylı bir şekilde ele  alındığını ve garantör ülkeler olarak prensipte bu hususta anlaşmaya vardıklarını  belirtti.

Harita üzerinde de gerçekleştirilen çalışmalarda katılımcılar için  önemli pek çok nüansların ortaya çıktığına işaret eden Bogdanov, “Garantör  ülkelerin çatışmasızlık bölgesinde gerçekten ateşkesi garanti etmesi için bütün  bu nüanslar önemli.” ifadelerini kullandı.

Müzakereler sonucunda üç garantör ülkenin onayı ile bazı belgelerin  hazırlandığını kaydeden Bogdanov, bunların 4-5 Temmuz’da Astana’da yapılacak  Suriye konulu görüşmelerde kabul göreceğini umduğunu söyledi.

Bogdanov, Suriyeli muhaliflerin temsilcilerinin görüşmelere  katılacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...