Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Nisan 2018 03:01

Uçak yemeklerinin tatsız olmasının nedeni

Ulaşımda havayollarını tercih edenler ve sık sık uçakla yolculuk yapanlar, genellikle uçak firmalarını lezzetsiz yiyecek ve içecekler ikram etmekle suçluyor. Diyetisyen Emre Uzun, "30 bin feet yüksekliği aştıktan sonra, damak tadı ve koku duygusu bozulur. Yediklerinizdeki lezzetsizlik uçak firmasının suçu değil, insan metabolizmasının gereğidir" dedi.

Uçak yemeklerinin tatsız olmasının nedeni
uçak yemekleri

Kişilerde lezzet algısını oluşturan iki öğe olduğunu belirten Uzun, "Lezzet, damak tadı ve kokunun bileşimiyle beynimizde oluşan ve tat alma duyumuzla şekillenen bir duygudur. Ancak uçak yolculuklarında ortama basınç hakimdir. Bu basınç da tatlı ve tuzlu algımızın düşmesine yol açar. Uçak yolculuklarında yenen yemeğin, içilen meyve suyunun hatta suyun bile tadı size bir tuhaf geliyorsa sebebi budur.

İşte ayrıntılar...


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...