Tgrt Haber
17 May 2014 14:31

Ukrayna'da sular durulmuyor

Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk'ta, kenti kuşatan hükümet güçleriyle kenti kontrol eden ayrılıkçılar arasında dün gece ve bu sabah çatışma çıktı.

Ukrayna'da sular durulmuyor
ukrayna, slavyansk, ukrayna'da şiddet,

Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk'ta, kenti kuşatan hükümet güçleriyle kenti kontrol eden ayrılıkçılar arasında dün gece ve bu sabah çatışma çıktı. Hükümet güçlerinin konuşlandığı şehrin en yüksek tepesi olan Karaçun bölgesinde, gece geç saatlerde meydana gelen çatışmada, taraflar havan topu dahil ağır silahlarla ateş açtı. Silah sesleri kent geneline yayılırken, gürültünün şiddetinden evlerin camlarının sarsıldığı, araçların alarmlarının çalışmaya başladığı görüldü. Çatışmanın sabah saatlerinde de sürmesi üzerine bazı vatandaşlar güvenlik endişesiyle bir süre sokağa çıkamadı.
Çatışmayla ilgili olarak açıklama yapan, ismini vermek istemeyen ayrılıkçıların temsilcisi, dün gece hükümet güçlerinin kendilerine ateş açtığını, bunun üzerine ayrılıkçıların Karaçun tepesindeki hükümet güçlerine karşılık verdiğini dile getirdi. Ayrılıkçı, sabah çatışmaların sürdüğünü belirtirken ayrılıkçıların zarar görmediğini vurguladı.
Ukrayna Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise dün gece terörle mücadele operasyonunun devam ettiği bölgedeki hükümet güçlerinin kontrolünde bulunan 2 kontrol noktasına, silahlı şahısların saldırdığı kaydedilirken, saldırıların başarılı olmadığı, asker ve sivil kaybın yaşanmadığı ifade edildi.
Bakanlık açıklamasında ayrıca, Slavyansk'ın çevresinin, hükümet güçleri tarafından kontrol edildiği kaydedilirken, kentte bulunan belediye, güvenlik servisi ve emniyet müdürlükleri, kent mahkemesi binaları, Ukrtelecom ofisi ve merkez posta binalarının ayrılıkçıların kontrolünde olduğu, silahlı teröristlerin kent genelinde 27 barikat ve kontrol noktası oluşturduğu belirtildi. Açıklamada, silahlı teröristlerin yerleşim binaları arasında ateş noktaları oluşturduğu ve böylece çatışmalarda sivil halkın ölümüne yol açılması yoluyla provokasyon yapmaya çalıştığı kaydedildi. Hükümet güçleri, 2 Mayıs'ta başladığı terörle mücadele operasyonu çerçevesinde, ayrılıkçıların kontrol altında tuttuğu Slavyansk kentinin çevresini kuşatmış bulunurken, şehrin yakınlarında taraflar arasında sık sık çatışmalar meydana geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...