Tgrt Haber
13 Aralık 2017 04:21

Umman'da 2. BMDTÖ/UNESCO Konferansı

Umman'ın başkenti Maskat'ta, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ) ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Kültür ve Turizm" temasıyla düzenlenen konferans sona erdi.

Umman'da 2. BMDTÖ/UNESCO Konferansı
Umman,,UNESCO,,BMDTÖ,

Umman resmi haber ajansı ONA'nın haberine göre, Maskat'taki 2. BMDTÖ/UNESCO Konferansı tamamlandı.

Konferansta hazırlanan ve üye ülkeler tarafından imzalandıktan sonra "Maskat Kültür ve Turizm Deklarasyonu: Sürdürülebilir Kalkınmanın Desteklenmesi" başlığıyla yayımlanacak taslakta, krizlerin yaşandığı bölgeler başta olmak üzere kültürel miras ve barışın korunması çağrısında bulunuldu.

Taslakta, 17 ana hedefin belirlendiği 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine doğru kültürel turizme katkı düzeyinin yükseltilmesi istendi.

Bu arada, BMDTÖ/UNESCO Konferansının gelecek yıl İstanbul'da, bir sonraki sene ise Japonya'nın Kyoto kentinde yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Konferansa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, BMDTÖ ile UNESCO'nun ortak yıllık toplantısının 2018'de Türkiye'de gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...