Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ağustos 2015 11:18

Usame Bin Ladin'in ailesini taşıyan uçak düştü

İngiltere'de dün meydana gelen uçak kazasında Usame Bin Ladin'in ailesinden kişilerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Usame Bin Ladin'in ailesini taşıyan uçak düştü
Usame Bin Ladin, aile, uçak, ingiltere,

Suudi Arabistan'ın Londra Büyükelçisi Prens Muhammed bin Navaf El Suud, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bin Ladin ailesine başsağlığı diledi.
Açıklamada, "Prens Muhammed bin Navaf El Suud, Blackbushe Havaalanı yakınlarında meydana gelen uçak kazası dolayısıyla Ladin ailesine ve akrabalarına başsağlığı dilemektedir" denildi. 
Büyükeçilik ayrıca, olayın soruşturulması ve hayatını kaybedenlerin hızlı bir şekilde Suudi Arabistan'a gönderilmesi için İngiliz yetkililerle çalışıldığını kaydetti.
Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklanmadı ancak İngiliz basını, Suudi Arabistan basınının kazada hayatını kaybedenler arasında Usame Bin Ladin'in kız kardeşi ve üvey annesinin bulunduğunu bildirdiğini aktardı. 
İngiltere'nin güneyindeki Hampshire bölgesinde dün yerel saatle 15.00'te özel bir uçak, otomobil pazarının üzerine düşmüş ve biri pilot toplam 4 kişi hayatını kaybetmişti. "Phenom 300" tipi uçağın bin Ladin'in Suudi Arabistan'daki ailesine ait olduğu bildirildi. İtalya'nın Milano şehrinden kalkan uçağın Blackbushe Havaalanına inişi sırasında kaza meydana geldi.
ABD tarafından Pakistan'daki evine düzenlenen operasyon sonucu 2011 yılında öldürülen terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in Yemenli olan babası 1910'lu yıllarda Suudi Arabistan'a yerleşmişti. Bin Ladin ailesinin birçok üyesi Suudi Arabistan'da yaşıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...