Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2015 16:20

Washington Post, 'Putin'in sonu gelebilir'

Washington Post gazetesindeki makaleye göre Suriye'deki askeri operasyonlar Moskova'yı zora sokabilir ve Putin'in sonunu getirebilir.

Washington Post, 'Putin'in sonu gelebilir'
putin,rusya,Washington Post,

ABD'nin başkenti Washington DC'nin en büyük gazetelerinden Washington Post'ta Colbert I. King adlı yazar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Suriye'ye askeri müdahalesiyle ilgili makale kaleme aldı. 'Suriye, Putinizm'in sonunun başlangıcı mı?' başlıklı makalede, Rusya'nın bir yandan ülkesinde 'ekonomik kriz çamurunda olduğu' bir yandan da 'Ortadoğu'daki zayıf ama hırçın müttefiki Suriye'deki Esad rejimine' destek verdiği ifadeleri kullanıldı.
BUNDAN 50 YIL SONRA…
Makalede, Rus yolcu uçağının Mısır'da bomba konularak DAEŞ tarafından düşürülmesi ve 224 yolcunun hayatını kaybetmesi; Rus jetinin Türkiye'nin hava sahası ihlali sebebiyle düşürülmesi; Rusya helikopterinin, kurtulan pilotu arama çalışması sırasında Suriyeli isyancılar tarafından vurulması olayları örnek gösterilerek, Esad'ı desteklemenin Kremlin'e 'beklenmedik' sonuçlar doğurduğu yazıldı. Putin Suriye ile ilgilenirken, Rusya'da enflasyonun ve fakirliğin arttığı, ekonominin daraldığı, Batı'nın yaptırımlarının Kremlin'i sıkıştırdığı da anlatıldı. Makalede, başka bir yazardan da alıntı yapılarak, "Belki bundan 50 yıl sonra tarihçiler, Rusya'nın 2015'te Suriye hamlesini, Putinizm'in sonunun başlangıcı olarak yazabilir" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...