Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2015 02:27

Wembley Stadı'nın yanında patlamamış bomba bulundu

Wembley Stadı'nın yanında 2. Dünya Savaşı'ndan kalan patlamamış bomba bulundu. Stadın çevresindeki alanda 300 ev ve işyeri boşaltıldı.

Wembley Stadı'nın yanında patlamamış bomba bulundu
Wembley Stadı, 2. Dünya Savaşı, bomba,

 

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı yakınlarında 2. Dünya Savaşı'ndan kalan patlamamış bir bomba bulundu.Başkentin batısında yer alan Wembley Stadı yakınlarındaki bir inşaat alanında dün bulunan patlamamış bombanın risk oluşturduğuna ilişkin İngiliz ordusundan yapılan açıklama endişeye neden oldu.Açıklamada, "Bu bomba, potansiyel olarak tehlikeli bir mühimmat. Bölgede yaşayanların polisi dinlemesi ve talep edilmesi halinde evlerinden çıkması çok önemli. En az rahatsızlığı verebilmek için elimizden geleni yapacağız ancak halkın bize yardımcı olmasını istiyoruz" denildi.

İngiliz ordusu uzman ekibi patlama ihtimaline karşın bombanın etrafına koruyucu duvar ördü. Bombanın Wembley Stadı'ndan 200 metre uzaklıkta yer aldığını belirten ordu yetkilileri, stat için herhangi bir risk oluşturmadığına dikkati çekti.

Londra polisi ise, bombanın bulunduğu alanın civarındaki trafiği durdurdu ve yaklaşık 300 ev ve işyerini boşalttı. Bombanın bulunduğu alandan çıkarılıp güvenli bir bölgeye götürüleceği ve kontrol altında imha edileceği kaydedildi.

Wembley Stadı'ndan yapılan açıklamada ise, bu haftasonu oynanması planlanan play-off maçlarının programında bir değişiklik olmadığı bildirildi.

İnşaat işçileri tarafından toprak altında bulunan 50 kilogram ağırlığındaki bombanın 1940'lı yılların başında Alman hava kuvvetleri tarafından Londra'ya atıldığı tahmin ediliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...