Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Eylül 2018 19:02

'Yemen barış görüşmeleri başarısız oldu'

BM’nin Yemen temsilcisi Martin Griffith, Husi delegasyonunun Cenevre’ye gelmemesi sebebiyle dolaylı olarak Cenevre’deki Yemen barış görüşmelerinin başarısız olduğunu söyledi.

'Yemen barış görüşmeleri başarısız oldu'
yemen,

BM’nin Yemen temsilcisi Martin Griffith basına yaptığı açıklamada, Cenevre’de hazır bulunması sebebiyle Yemen hükümetini takdir ettiğini belirterek, yaptıkları istişarelerde ilerleme kaydedildiğini söyledi. Griffith, Umman’ın başkenti Maskat’a ve Sana’ya dönerek, Cenevre’de hükümet delegasyonu ile yaptıkları müzakereleri Husi liderliğine sunacağını söyledi. Griffith, Husilerle cezaevindekilerin serbest bırakılması ve Sana Havaalanı'nın insani meseleler için açılması konusunu da görüşeceğini  belirterek, Yemenli taraflar arasında ikinci tur görüşmeler hakkında konuşmanın şimdilik erken olduğunu söyledi.

Yemen’de hükümet ve Husiler arasında 6 Eylül’de yapılması planlanan Cenevre istişarelerinin, Husilerin tedavisi yurt dışında yapılacak yaralı askerlerin de kendilerini getirecek uçakta bulunması ve Sana’ya geri dönüşlerinin garanti edilmesi şartının sağlanmaması sebebiyle 8 Eylül’e ertelendiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...