Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Nisan 2015 19:11

Yemen'de çatışmalar devam ediyor

Yemen'de "Kararlılık Fırtınası" operasyonu kapsamında, devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlısı bazı subayların öldüğü belirtildi.

Yemen'de çatışmalar devam ediyor
yemen,

Yemen'in Aden kentine düzenlenen hava saldırısında, Husi militanlar ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı ''Cumhurbaşkanlığı Muhafızları''nda görevli bazı subayların öldüğü bildirildi. ''Cumhurbaşkanlığı Muhafızları"na yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu çerçevesinde, Aden'in kuzeydoğusundaki el-Medinetu'l-Hadra bölgesinde Husi Ensarullah Hareketi ile Salih yanlılarına ait noktalara yönelik hava saldırısı gerçekleştirildi.

Husi militanlar ile ''Cumhurbaşkanlığı Muhafızları"nın toplantı yaptığı binayı hedef alan saldırıda Husi militanlar ile Salih yanlısı bazı subayların öldürüldüğü ifade edilden, saldırıda ölenlerin sayısına ilişkin ise bilgi verilmedi.

Öte yandan, operasyon çerçevesinde hedef alınan ed-Dali kentindeki 33. Zırhlı Tugayı'nda da geniş çapta hasar meydana geldiği ve tugayın işlevsiz hale geldiği kaydedildi.

Saldırı sonrası Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdullah Daban ve beraberindeki askerlerin ise Ka'tabe ilçesine doğru kaçtıklarını ileri sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...