Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Haziran 2018 13:41

Yemen'in Beyda ilindeki çatışmalarda bir günde 43 kişi öldü

Yemen'in Beyda ilinde ordu birlikleri ile Husiler arasında son 24 saatte meydana gelen çatışmalarda, 6 asker ile 37 militan öldü.

Yemen'in Beyda ilindeki çatışmalarda bir günde 43 kişi öldü
Beyda,Husiler,Yemen,

Yemen'in orta kesiminde yer alan Beyda ilinde Husiler ile hükümet güçleri arasında son 24 saatte şiddetli çatışmalar yaşandı.

Beyda askeri güçler enformasyon merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Husilerin ağır darbe aldığı kaydedilen son 24 saatteki çatışmalarda, 37 militanın öldüğü, 30'unun sağ olarak ele geçirildiği ve 3 askeri aracın kullanılmaz hale geldiği belirtildi.

Çatışmalarda ayrıca Yemen ordusundan 1'i binbaşı, 6 askerin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Ülkenin güney ve kuzey illeri arasında bağlantı noktası görevi gören Beyda, son birkaç aydır ordu birlikleri ile Husiler arasında yaşanan çatışmalara sahne oluyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren hükümete destek veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...