Tgrt Haber
09 Kasım 2018 12:53

Yeni kriz patladı! Rus ajanı buldular

Avusturya, yıllardır Rusya adına ajanlık yapan bir albayı yakaladığını açıkladı. Dışişleri Bakanı'nın Moskova ziyaretini iptal eden Viyana yönetimi ise Rusya'dan açıklama istedi.

Yeni kriz patladı! Rus ajanı buldular
RUS,,AJAN,

Dünya, Avusturya ve Rusya arasındaki yeni krizi konuşuyor.

Avusturya'da yıllardır Rusya adına ajanlık yaptığı belirtilen bir albayın yakalandığını açıkladı. Yakalanan  70 yaşındaki albayın Avusturya askeri uçakları ve topçu sistemleri hakkında 1990'ların sonlarından bu yana Rus askeri istihbarat servislerine bilgi aktardığı iddia edildi.

Kronen Zeitung gazetesinde yer alan habere göre albay yaptığı 'hizmetlerin karşılığında' 300 bin euro'ya yakın para aldı. 

Avusturya Savunma Bakanlığı olayla ilgili olarak "şüphelinin kimliğini teşhis edebildiğimiz için çok mutluyuz" açıklamasında bulundu. Savunma Bakanı Mario Kunasek ise "tarafsız bir ülkeye karşı casusluk kabul edilemez" dedi ve Moskova ziyaretini iptal etti.

Geçtiğimiz sene de İngiltere'de yaşayan eski ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın Salisbury kentinde zehirlenmesi, uluslararası kriz çıkarmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...