Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ekim 2015 18:35

Yunanistan'dan Ankara için eylem çağrısı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras liderliğindeki Syriza, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıları protesto için Sintagma meydanında eylem çağrısı yaptı.

Yunanistan'dan Ankara için eylem çağrısı
ankara, patlama, yunanistan,

Yunanistan'daki iktidar partisi Syriza, Ankara 'daki bombalı saldırıları protesto için herkesi bu akşam Meclis binasının önündeki Sintagma meydanına çağırdı.

Syriza Partisi Merkez Komisyonu’nun bugün düzenlediği toplantının açılışında Ankara’da barış yürüyüşü öncesinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatlarını kaybedenler için bir dakika saygı duruşunda bulunuldu. Syriza Partisi Merkez Komisyonu saygı duruşu sonrası şu açıklamayı yaptı:

“Erdoğan hükümeti Türkiye ve civarındaki bölgelerde demokrasiye ve barışa karşı düzenlenen devamlı saldırılar konusunda hesap vermelidir. Etrafımızda hüküm süren terör rejimine tek cevap, demokrasinin ve barışın galip gelmesi için mücadeleye devam etmektir. Herkesi bugün saat 18.00’de Sintagma Meydanı’nda düzenlenecek protesto gösterisine çağırıyoruz.”

ÇİPRAS'TAN TAZİYE MESAJI

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, taziye mesajı yayınladı. Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Çipras, “ Türkiye ’deki kurbanların ailelerine derin taziyelerimi sunuyorum. Barış ve demokrasi için komşularımızla birlik içindeyiz” ifadesini kullandı. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, Ankara’da yaşanan terör saldırısın, “Bu sabah Ankara’da meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölmesine sebep olan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Masum kurbanların ailelerine başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz” sözleriyle kınadı. Aynı zamanda Yunanistan Komünist Partisi KKE ve ana muhalefet partisi Nea Dimokratia, yaptıkları açıklamalarla barışa karşı yapılan saldırıyı şiddetle kınadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...