Tgrt Haber
22 Nisan 2018 21:11

Yunanistan'dan 'Erdoğan' açıklaması!

Yunanistan Başbakanlığından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikili ilişkilere dair değerlendirmelerine ilişkin, "Türk Cumhurbaşkanının açıklamalarından Ege'de barış lehine dönüşü ve iki ülke arasında güvenlik dahil önemli konularda diyaloğu desteklemesi gibi olumlu kısımları alıyoruz." açıklaması yapıldı.

Yunanistan'dan 'Erdoğan' açıklaması!
erdoğan,,yunanistan,

Yunanistan Başbakanlığından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki ülke  arasındaki ilişkilere dair değerlendirmelerine ilişkin yapılan yazılı açıklamada,  söz konusu değerlendirmelerin fiiliyata geçirilmesinin beklendiğini kaydedildi.

Açıklamada, "Türk Cumhurbaşkanının Ege'de barış lehine dönüşü ve iki  ülke arasında güvenlik dahil önemli konularda diyaloğu desteklemesi gibi olumlu  kısımları alıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Edirne'de tutuklu bulunan 2 Yunan asker meselesi ile başka meselelerin  karşılaştırılmasının "kabul edilemez" olduğu aktarılan açıklamada, Yunanistan ve  Avrupa Birliğinin pozisyonunun Yunan askerlerin şartsız bir şekilde ivedilikle  geri gönderilmesine yönelik olduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTV'de yayınlanan röportajında Yunanistan ile  ilişkilere ilişkin "Suların ısınması diye bir şeyi istemiyoruz. Böyle bir  gayretin içinde değiliz. Biz Yunanistan'a bir komşumuz olarak bakıyoruz. Öyle  veya böyle bazı sıkıntılar olsa bile bütün bunları aşalım istiyoruz."  değerlendirmesinde bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...