Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Şubat 2014 22:55 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

2014 Son seçim anketi, işte Ak Parti-CHP-MHP oy oranları

2014 Son Seçim anketi Ak Parti CHP MHP Oy oranları ne kadar? İşte oy oranları

2014 Son seçim anketi, işte Ak Parti-CHP-MHP oy oranları
son seçim anketi,anket,seçim anketi,yerel seçim,anketler,hangi parti birinci,parti seçim anketi,partilerin yüzdelik oranları,seçim heyecanı,seçim anket sonuçları,yerel seçim son seçim anketi

2014 Yılı son seçim anketleri yüzdelikleri büyük illerde hangi parti birinci. İşte son seçim anketi 2014 Yerel Seçim Genar Konda Sonar Konsensus ve Andy-ar araştırma şirketleri Son Seçim Anketİ. 2014 son ankette kim önde? 2014 Son seçim anketlerinde İSTANBUL ANKARA VE İZMİR’de kim önde.  2014 Son Seçim anketi Ak Parti  CHP MHP Oy oranları ne kadar?17 aralık operasyonları tezgah mı? 2014 Yerel Seçim Genar  Konda  Sonar  Konsensus ve Andy-ar araştırma şirketleri Son Seçim Anketi. 2014 son ankettek im önde? 2014 Son seçim anketlerinde İSTANBUL ANKARA VE İZMİR’de kim önde. İşte ORC'ye göre AK Parti'nin oyu ORC araştırma şirketinin 30 Mart Yerel Seçimleri için 25 Ocak - 2 Şubat tarihleri arası yaptığı araştırmaya göre AK Parti %45 ile birinci sıradayer alırken onu sırasıyla %29,3 ile CHP, %15.1 ile MHP, %6.2 ile HDP - BDP, %2 ile Saadet Partisi, %2.4 ile diğer partiler takip etti.
6 ŞUBAT 2014 ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİ SON ANKETLER
GENAR - KONDA -SONAR- KONSENSUS ve ANDY-AR ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİ
AK PARTİ
Son kamuoyu araştırmalarına göre AK Parti'nin oy oranları yüzde 49 ile yüzde 41 arasında değişiyor. AK Parti'nin oy oranları sırasıyla GENAR anketinde yüzde 49, KONDA anketinde yüzde 47.7, SONAR anketinde yüzde 42.3, KONSENSUS anketinde yüzde 41.7, andy-ar şirketinde AK Parti'nin oyu yüzde 43.5
CHP (CUMHURİYET HALK PARTİSİ)
CHP'nin anketlerdeki oy oranları ise yüzde 29.8 ile 26.5 arasında değişiyor
CHP'nin oy oranları SONAR anketinde yüzde 29.8, KONSENSUS anketinde yüzde 29.5, , KONDA anketinde yüzde 28.2, GENAR anketinde ise yüzde 26.5 olarak sıralanıyor. Andy-ar a göre CHP nin oyu yüze 29.3
MHP (MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ)
MHP'nin oy oranları anketlerde en yüksek yüzde 18 yüzde 14 arasında değişiyor
MHP,  SONAR anketinde yüzde 18.7, KONSENSUS anketinde yüzde 15.4, KONDA anketinde yüzde 14.4, GENAR anketinde ise yüzde 13.5'e kadar düşüyor. Andy-ar a göre MHP nin oy oranı yüzde 13.6

Andy-Ar'a göre

Andy-Ar Şirketi tarafından 30 ilde yüzyüze görüşme yöntemi kullanılarak 3 bin 733 kişiye yönelik araştırma düzenlendi.
"30 Mart yerel seçimlerinde oy tercihinizi hangi partiden yana kullanacaksınız?" sorusuna, araştırmaya katılanlanların yüzde 43.5'i AK Parti, yüzde 29.3'ü CHP, yüzde 13.6'sı MHP, yüzde 6.5'i ise BDP cevabını verdi.
MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİNDE DURUM
Ankette yer alan "Bu pazar günü milletvekili genel seçimleri olması durumunda hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna ise araştırmaya katılanların yüzde 48.7'si AK Parti, yüzde 26.6'sı CHP, yüzde 13.1'i MHP, yüzde 6.8'i ise BDP cevabını verdi.
17 ARALIK OPERASYONU
Araştırmada, 17 Aralık operasyonuyla ilgili sorulara da yer verildi. "17 Aralık operasyonunun gerçek hedefi başbakandır görüşüne katılıyor musunuz?" sorusuna araştırmaya katılanların yüzde 45.6'sı evet katılıyorum, yüzde 28.6'sı hayır katılmıyorum cevabını verdi.
Yine ankette yer alan "17 Aralık operasyonundan beri süregelen AK Parti Hükümeti ve Gülen Cemaati arasında yaşanan hükümeti mi yoksa cemaati mi haklı buluyorsunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 41.3'ü hükümet, yüzde 4.7'si cemaat, yüzde 31.6'sı ise ikisini de haklı bulmuyorum cevabını verdi.
KAYBEDEN KİM OLDU?
"Sizce bu sürecin sonunda kaybeden kim olur?" sorusuna ise araştırmaya katılanların yüzde 18.5'i cemaat, 18.6'sı Türkiye, yüzde 6.6'sı AK Parti Hükümeti cevabını verdi.
3 ŞUBAT 2014
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularının yanıtladı.
3 önemli araştırma şirketinin verilerine göre AK Parti'nin ocak ayındaki oy oranının yüzde 50 bandında olduğunu açıklayan Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönmesine ilişkin çağrısına destek vererek, ' saha burası. Bizim elbisemizin başka ülkelerde başka mahfillerde bir şekilde biçilmesine biz müsaade edemeyiz'dedi.
17 ARALIK NEO-MODERN BİR DARBEDİR
28 Şubat'ı biz post modern bir darbe olarak değerlendiriyoruz, 17 Aralık'ı da neo-modern bir darbe olarak değerlendiriyoruz. Yeni bir darbe modeli yani. 17 Aralık neo darbedir ama içerinde hem hukuk yolsuzluğu vardır, hem demokrasi hırsızlığı vardır. İkisinin bir araya gelmiş halidir.
OYUMUZ YÜZDE 50 BANDINDA
Ocak ayında elimizde 3 ciddi araştırma vardı. Bu araştırmalar, bizim % 50 bandında olduğumuzu çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Burada bir düzeltme de yapmak isterim, bu yarın bir genel seçim olsa oyumuz ne olur sorusunun karşılığı değil, 30 mart yerel seçimlerinde kime oy vereceksinizin karşılığı bu.
SAHA BURASI, BAŞKA MAHFİLLER OLAMAZ
Sayın Genel Başkan Yardımcımız çok doğru bir değerlendirme ortaya koyuyor, saha burası. Eğer siyaset yapılacaksa da burada, eğer bir mücadele yapılacaksa da burada, eğer Türkiye'nin geleceğine yönelik bir değerlendirme yapılacaksa da saha burasıdır. Bizim elbisemizin başka ülkelerde ve başka mahfillerde bir şekilde biçilmesine biz müsaade edemeyiz.
KONDA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ
Başbakan Erdoğan'a sunulan son ankette AK Parti'nin oy oranında 1-2 puanlık oynamanın CHP'ye kaydığı dikkat çekti.
Geçtiğimiz Ekim ayında anket yapan KONDA AK Parti'nin oylarının yüzde 50'yi aştığını açıklamıştı. Yine bir TV programına konuk olan ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu ise, özellikle 17 Aralık sürecini değerlendirip, yerel seçimler öncesi siyasi partileri ve seçmeni analiz ederek, "AK Parti yüzde 40 alırsa milli desteği alır" açıklamasında bulunmuştu. 17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşananlar AK Parti'nin oy oranlarında nasıl bir etki oluşturacağı da merak konusuydu. Özellikle son yapılan anketlerde AK Parti'nin oy kaybettiği ve CHP'nin yükselişe geçtiği iddia ediliyordu. Gözlerin çevrildiği anket çalışmalarına KONDA sonuncusunu ekledi. Yaptığı anketlerle seçimleri tutturmasıyla bilinen araştırma şirketi KONDA'nın son anketi AK Parti'nin oylarında bir düşüş olmadığını gösterdi.
BAŞBAKAN'A SUNULAN SON ANKET
Başbakan'ın masasında bulunan anket sonuçlarına göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 47,7 gözüküyor. AK Parti'yi yüzde 28,2 oyla CHP takip ediyor.
KONDA araştırma şirketinin son yaptığı araştırmanın şonuçları şöyle;
AK PARTİ: 47,7
CHP: 28,2
MHP: 14,4
BDP: 5,9
Diğer partiler: 3,7
GENAR ARAŞTIRMA ŞİRKETİ
Gener Araştırma Şirketi 2009 yerel seçimleri ve 2011 genel seçimlerini 1 puan farkla tahmin eden Genar Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü İhsan Aktaş, İstanbul'daki ilçelerde son durumu analiz etti. Sabah gazetesine konuşan İhsan Aktaş'a göre, 17 Aralık operasyon sonrası oluşan siyasi gerginlik AK Parti'nin oylarını etkilemedi.
İşte İhsan Aktaş'ın verdiği bilgilere göre, son anket sonuları..
AK PARTİ OYLARINI KORUYOR
GENAR'ın yaptığı son anket sonuçlarına göre, 30 Mart yerel seçimleri öncesi AK Parti yüzde 48'lik oy oranını koruyor.
Sonuçlara partilerin oy dağılımı söyle:
AK Parti yüzde 48.8
CHP yüzde 28
MHP yüzde 13
BDP yüzde 6.5
SP yüzde 1.5
Genel seçimlere yönelik yapılan anketlerde de partilerin oy oranlarında büyük bir değişiklik olmuyor.
AK PARTİ yüzde 49
CHP yüzde 26.5
MHP yüzde 13.5
BDP yüzde 6.4
SP yüzde 1.4

İSTANBUL'DA MUSTAFA SARIGÜL MÜ KADİR TOPBAŞ MI?
İstanbullu seçmenin en çok merak ettiği soru 30 Mart yerel seçimlerini hangi adayın kazanacağı.
Bugüne kadar İstanbul'da 7 ayrı araştırma yapan GENAR'ın anket sonuçlarına göre, Mustafa Sarıgül'ün adaylığı sonrası CHP'nin oylarında 5 puanlık bir artış var. Ancak bu artış seçim yarışı için yetersiz görünüyor. Yine aynı araştırma sonuçlarına göre, Mustafa Sarıgül'ün oy oranı yüzde 38 iken, Kadir Topbaş'ın oy oranı yüzde 50 bandında.
ANKARA'DA GÖKÇEK AÇIK ARA ÖNDE
GENAR'ın araştırma sonuçlarına göre Ankara'da AK Parti yüzde 53 oy oranına sahip. AK Parti'yi yüzde 28 ile CHP takip ederken, MHP'nin yüzde 15 oy oranı var.
BİNALİ YILDIRIM İZMİR'DE FARKI KAPATIYOR
İzmir'de yapılan anketler ise AK Parti'nin İzmir adayı Binali Yıldırım'ın seçimlerde CHP'yi zorlayacağı yönünde sonuçlar veriyor. Son anketlere göre AK Parti CHP'yle oy farkını yüzde 7'ye kadar indirmiş durumda. GENAR'ın sahibi İhsan Aktaş'a göre Binali Yıldırım seçimi başabaş götürür.
İSTANBUL'UN İLÇELERİNDE SON DURUM
ŞİŞLİ: Şişli'de seçimi Mustafa Sarıgül'ün adayı belirleyecek. Ancak AK Parti'nin adayı Mukadder Başeğmez'in çalışmaları ilçede iyi gidiyor.
MALTEPE: AK Parti'nin adayı Edibe Sözen seçimi başabaş götürecek gibi görünüyor. Sözen'in en büyük avantajı ise Sivaslı olması. Maltepe'de yaşayan Sivas kökenli vatandaşların AK Parti'den yana tercihte bulunması olası. Kadın aday olması da şansını yükseltiyor.
KARTAL: İyi bir çalışmayla AK Parti Kartal'ı geri alabilir.
KADIKÖY: Kadıköy'de seçime ihtiyaç yok. CHP aday göstermesede Kadıköy'ü kazanır.
BAKIRKÖY: İbre CHP'den yana.
AVCILAR: AK Parti'nin Avcılar'da genel seçim oyu CHP'nin çok önünde. Dolayısıyla AK Parti'nin Avcılar'da bu seçim şansı yüksek.
BÜYÜKÇEKMECE: Eğer önceki seçimden önce Kadir Topbaş Büyükçekmece sahilde boydan boya bir yürüyüş yapmış olsaydı muhtemelen AK Parti seçimleri kazanmış olacaktı. Seçimlerin kaderini kampanyanın kalitesi belirleyecek.
SARIYER: Bu seçim de AK Parti ile CHP arasında bir mücadele izleyeceğiz. Birbiren yakın oylar alınacağını düşünüyorum. MHP kökenli genç bir aday ile yarışa hazırlanan AK Parti'nin Sarıyer'de şansı hiç de az değil.
ATAŞEHİR: Genel seçimlerde AK Parti CHP'nin 10 puan önünde. Yerel seçim oylarında da CHP 10 puan önde. Değişken bir seçmen kitlesi var. Seçimin tam seçime benzediği bir ilçe olacak.
AK PARTİ BU İKİ İLÇEYE DİKKAT ETMELİ
İstanbul'da kaderi çok ilginç olan bir ilçe var. Beykoz iki defa bir adayı üst üste seçmedi. Beykoz'da seçim sıkı bir yarış içinde geçer. Burada CHP adayının profili de önemli.Beylikdüzü de her zaman CHP ve AK Parti'nin başabaş olduğu bir yer. Her iki partinin seçmeni de bilinçli. Dolayısıyla Beylikdüzü de AK Parti için kritik ilçelerden biridir.
(İnternethaber)


17 Aralık operasyonu komplo mu?
Hükümet hedef alan 17 Aralık’taki derin operasyonun ’yolsuzlukla mücadele’ bahanesine vatandaşlar da inanmadı. Yenişafak gazetesinde yer alan haberde, Denge Araştırma’nın yaptığıankete göre halk operasyonu ’paralel devlet’in komplosu olarak görüyor ve arkasında Gülen Hareketi’ni olduğuinanıyor. AyrıcDenge’ninaraştırmasına göre, katılımcıların yüzde 47,5’i ’Yerel seçimlerde oyunuzuhangi partiye vereceksiniz’ sorusuna AK Parti cevabını verirken, CHPyüzde 29’da kaldı. AK Parti’nin, 17 Aralık sürecine rağmen son yerelseçimlere göre oyunu 9 puan arttırması dikkat çekti. Siyaseti hedef alan ve emniyet destekli yargı darbesi girişimine dönüşen17 Aralık operasyonundan sonra yapılan kapsamlı saha araştırmasındançok çarpıcı sonuçlar çıktı. Denge Araştırma’nın 4-8 Ocak 2014 tarihleri arasında 25 ilde 3 bin 738 kişiyle yüz yüze görüşerek yaptığı ankete göre, halkın yüzde 53’ü 17 Aralıksüreci ve sonrasında yaşananların arkasında Gülen Hareketi’nin olduğu görüşünde. Yüzde 44,4 operasyonların AK Parti hükümetine karşı dışdestekli bir komplo olduğunu düşünüyor. Araştırmaya göre, devletin birçok kademesine sızmış olan ’paralel yapı’ da halkın gündeminde. Ankete katılanların yüzde 68,6’sı devlet içinde ’paralel devlet’ kurulmayaçalışıldığına inanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...