Tgrt Haber
09 Şubat 2014 20:15 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

CHP'nin Belediye Başkan adayları seçildi mi

CHP MYK tarafından belirlenen isimler, CHP Parti Meclisi'nin onayına sunulacak.

CHP'nin Belediye Başkan adayları seçildi mi
chp, belediye başkan adayları, myk, parti meclisi, myk toplantısı, istanbul,izmir, ankara çankaya, alper taşdelen, meclis

CHP'de "kale" olarak nitelendirilen Ankara, İstanbul ve İzmir'deki metropol ilçelerin adaylarının belirleneceği toplantı mesaisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında MYK toplantısıyla başladı. CHP'nin kalesi olarak görülen Ankara Çankaya'da Alper Taşdelen'de karar kılındı. GeçmişteBaşbakanlık müşavirliği görevinde bulunan ve özel bir şirkette yöneticilik yapan Taşdelen, mülkiye mezunu. Taşdelen, Obama'nın mezun olduğu Colombia Üniversitesi'nde de yüksek lisans yapmıştı. En büyük sürpriz ise Trakya'da yaşandı. MYK'da, Edirne'de CHP Milletvekili Recep Gürkan,Kırklareli'nde ise yine bu ilin CHP'li vekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun aday gösterilmesine karar verildi. İstanbul'da Beyoğlu'na Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil'in aday gösterilmesine karar verilirken,  Beşiktaş'a Mustafa Sarıgül'ün danışmanlarından Tonguç Çoban, Adalar'da AtillaAytaç, Üsküdar'a İhsan Özkes, Mustafa Sarıgül'den boşalacak Şişli'ye ise İnönü'nün torunu Hayri İnönü, Maltepe'de İstanbul İl Başkan Yardımcısı Canan Kaftancıoğlu, Kartal'da da Hüsnü Süslü'de karar kılındığı öğrenildi.
Bakırköy'de Mehmet Karlı, Kadıköy'de ise Bülent Kerimoğlu'nun adı öne çıktı. 
İstanbul'da Sarıyer'de Şükrü Genç, Çatalca Cem Kara, Büyükçekmece Hasan Akgün,  Ataşehir'de ise Battal İlgezdi'nin koltuğunu korudukları öğrenildi.
Kulislerde dolaşan isimler ise şöyle. Ancak bu liste kesinleşmedi. Kesin adaylar PM onayından sonra belirlenecek.
Beşiktaş-Tonguç Çoban
Bakırköy-Mehmet Karlı
Adalar-Atilla Aytaç
Kartal-Hüsnü Süslü
Beyoğlu- Aylin Kotil
Kadıköy-Bülent Kerimoğlu
Üsküdar-İhsan Özkes
Şişli-Hayri İnönü
Kırkraleli- Mehmet Siyam
Maltepe-Canan Kaftancıoğlu
Çankaya- Alper Taşdelen
Yenimahalle - Fethi Yaşar
Edirne - Recep Gürkan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...