Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Şubat 2014 18:54 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

2014 en son seçim anketi - CHP yükselişte

2014 Yerel seçimde partilerin oy oranları ne olacak? Şu anda partilerin oy oranları kaç? İşte son anket sonuçları

2014 en son seçim anketi - CHP yükselişte
anket,MHP,oy,seçim,akp,chp,mhp,seçim sonucu,anket sonucu,seçim anketi,seçim 2014,son anket sonuçları

Mahalli İdareler seçimi yaklaştıkça heyecan da artıyor.En çok merak edilen konu ise seçimde partilerin oy oranları ne olacak?Şu anda partilerin oy oranları kaç?Cevabı haberimizde.. Yerel seçimler yaklaştıkça en çok merak edilen konu ise partilerin şuanki oy yüzdeleri.2014 Yerel seçimleri için yapılan seçim anketleri artık gündemin en önemli madde başlıklarından birisi haline geldi.Tüm firmaların yaptıkları anket sonuçları haberimizde.. ORC’NİN ANKETİ ORC Araştırma’nın gerçekleştirdiği yerel seçim anketi ve Hükümet – Cemaat arasındaki gerilimi ölçen araştırması ise oldukça dikkat çekici. Yapılan seçim anketine göre Ak Parti’nin yerel seçimlerdeki oy oranı %45 civarında görülüyor. CHP’nin oy oranı ise %30′a yakın durumda. İşte ORC Şubat 2014 Yerel Seçim Anketi Sonuçları.
Yolsuzluk Operasyonu sonrası merakla beklenen seçim anketi çalışmaları, özellikle yerel seçimlerin de yaklaşmasıyla birlikte, ardı ardına yayınlanmaya devam ediyor. Ak Parti İstanbul ve Ankara’da mevcut başkanlarla devam etme kararı alırken, İzmir’de ise eski kabinenin en önemli isimlerinden birisi olan Binali Yıldırım’ı aday göstermeyi tercih etti. CHP ise 2004′ten bu yana partiden ayrı kalan Mustafa Sarıgül’ü tekrar saflarına katarak İstanbul’da, Ankara’da ise MHP’nin 2009 yılındaki büyükşehir adayı Mansur Yavaş’ı aday göstererek oldukça iddialı olarak seçim yarışına girdi. ORC’nin gerçekleştirdiği seçim anketi ise Ak Parti’nin oy oranında 2011 genel seçimlerine göre düşüş, 2009 yerel seçimleri’ne göre ise yükseliş olduğunu gösterdi.
ANDY-AR ANKETİ Andy-Ar Araştırma’nın 30 ilde gerçekleştirdiği yerel seçim anketi sonuçları açıklandı. 2014 Yerel seçimleri öncesi hazırlanan seçim anketinde katılımcılara 17 Aralık Operasyonu hakkındaki düşünceleri ve seçimlerde hangi partiye oy verecekleri soruldu. Anketin sonucuna göre Ak Parti yerel seçimlerde %43 civarı oy alırken, CHP ise %30′u zorluyor. İşte Andy – Ar’ın 30 ilde toplam 3733 kişi ile görüşerek gerçekleştirdiği seçim anketi sonuçları. Seçim anketleri son haftalarda ülke gündeminin ilk sırasına oturmaya başladı. Özellikle adayların kesinleşmesiyle beraber yapılan seçim çalışmaları, özellikle yazılı, görsel ve sosyal medyada sıklıkla yer alıyor. Son olarak Andy-Ar’ın açıkladığı seçim anketi de 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi tartışmalara neden olacak türden. İşte Şubat 2014 belediye seçimleri anketi sonuçları. ANDY-AR YEREL SEÇİM ANKETİ Şirketin katılımcılara sorduğu, “30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde oy tercihinizi hangi partiden yana kullanacaksınız?” sorusuna verilen cevaplar şöyle oldu. Ak Parti %43,5, CHP %29,3, MHP %13,6, BDP %6,5, BBP %2,2. Bu sonuçlara göre Ak Parti’nin 2009 Yerel Seçimleri’ne göre oy oranını %5 civarında yükselttiğini görebiliyoruz. CHP de aynı şekilde oyunu %6′ya yakın artırarak %30′u zorluyor.
 

GEZİCİ ANKETGezici Araştırma’nın gerçekleştirdiği 2014 Şubat Yerel Seçim Anketi Ak Parti’yi hayal kırıklığına uğrattı. Yaklaşık 5 bin kişi ile görüşülen ankette, Ak Parti’nin milletvekili seçimlerinin aksine, yerel seçimlerde oy oranının düştüğü görüldü. 1 Şubat 2014′te açıklanan seçim anketine göre Ak Parti’nin oy oranı %40′ın altına düşerken, CHP’nin oy oranının ise %30′un üzerine çıkmış olarak görünüyor. İşte o anketten en çarpıcı sonuçlar. Gezici Araştırma Şirketi’nin gerçekleştirdiği seçim anketleri çalışmasında, ankete katılanlara hem genel seçim, hem de yerel seçim için hangi siyasi partiyi destekleyecekleri soruldu. Ankette dikkat çeken sonuç ise Ak Parti’nin oylarındaki genel seçim ve yerel seçim farkları oldu. Ankette aynı zamanda Türkiye’nin en önemli sorunları gibi başlıklar ve gündeme ilişkin olaylar hakkında halkın nabzı ölçüldü. AK PARTİ’YE YEREL SEÇİM SÜRPRİZİ Yapılan anket çalışmasına göre Ak Parti’nin yerel seçimlerdeki oy oranı %39,9 olarak çıkıyor. CHP ise %31,3′ Ak Parti’yi izlerken, MHP %19,2, BDP ise % 7,8 olarak görülüyor. Genel seçim anketinde ise Ak Parti’nin oylarının tekrardan %40′ın üzerine çıktığı dikkat çekerken, bu durum yerel yönetimlerin performansları hakkında soru işaretlerine neden oldu.
Konsensus Araştırma’nın ANKETİ Konsensus Araştırma’nın Şubat 2014 itibariyle açıkladığı seçim anketi sonuçları Habertürk Gazetesi’nde yayınlandı. Yıllardır Habertürk ile birlikte seçim anketleri konusunda ortak çalışma yapan şirketin 2014 yerel seçimleri öncesi hazırladığı anket sonuçları oldukça dikkat çekti. Anketin sonuçlarına göre Ak Parti bir önceki yerel seçimlere göre oyunu ufak da olsa yükseltiyor. CHP ise yaklaşık %6′lık bir yükselişte. İşte o anketin detayları Yerel seçimler için geri sayım başladı. Seçim Anketleri ise birbiri ardına yayınlanmaya devam ediyor. Konsensus’un yayınladığı seçim anketinde ise oldukça ilginç sonuçlar çıktı. Ankete göre 2014 yerel seçimler öncesi Ak Parti halen liderliğini sürdürüyor. AK PARTİ İLK SIRADA, CHP YÜKSELİŞTE Toplamda 81 ilde 1504 kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen ankette, katılımcılara 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde oy verecekleri partilerin yanı sıra, aynı zamanda siyasi parti liderlerinin performansları da soruldu. Yerel Seçim anketinde Ak Parti’nin ilk sırada çıktığını belirtmişti. Ankete göre Ak Parti’nin oy oranı %41,7, CHP %29,5, MHP %15,4, BDP ise % 6,5. Ancak anket şirketinin Ak Parti’nin oy oranını baz alırken, 2011 seçimlerini değil, 2009 yerel seçimlerini kullandığını hatırlatalım. Ankette dikkat çeken bir diğer ilginç nokta ise kararsızların çoğunluğu. Bu sonuçlar kararsızların da dağıtılmasıyla ortaya çıkmış. Kararsızlar dağıtılmadan ise sonuçlar şöyle; AK Parti %32, CHP %22.6, MHP %11.8, BDP %5, Diğer %5.3, Kararsızım %12, Cevap yok %8.5.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...