Tgrt Haber
16 Nisan 2015 19:14 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

‘Sözleşmeli er’lik gençlerin umudu

Sözleşmeli erlik kapsamında orduya dahil olan ve sivil hayattaki mesleklerine uygun görevlere getirilen sözleşmeli erler, iyi imkanlar içinde vatana hizmet etme şansını yakalıyor.

‘Sözleşmeli er’lik gençlerin umudu
sözleşmeli er, gençler,

Sözleşmeli erlik kapsamında orduya dahil olan ve sivil hayattaki mesleklerine uygun görevlere getirilen sözleşmeli erler, hem iyi imkanlar içinde vatana hizmet ediyor hem de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) tecrübeli ve devamlı eleman ihtiyacının giderilmesini sağlıyor. Sözleşmeli erlik için uygun bulunan gençler, orduya dahil olduktan sonra sivil hayattaki mesleklerine uygun görevleri icra ediyor. Normal şartlarda aynı işi asgari ücretle yapan gençler, ordu bünyesinde 2 bin ile 3 bin 500 lira arasında maaş alıyor.

 Tüm ihtiyaçları TSK tarafından karşılanan sözleşmeli erler, maaşının büyük bölümünü de biriktirme fırsatı yakalıyor. Erler, 7 yıllık süre sonunda 74 bin lira tazminat almaya hak kazanıyor. Belirlenen görev süresini tamamlayan sözleşmeli erler, bunun ardından kamu kurumlarında da önceliğe sahip olacak ve daha rahat bir şekilde iş bulabilecek.

Sözleşmeli erler, 7 yıl süren azami hizmet süresi boyunca bakmakla yükümlü olduğu aile fertleriyle ücretsiz genel sağlık sigortasından yararlanıyor. Herhangi bir sözleşmeli er 7'inci yılının sonunda ordudan ayrılması durumunda 7 yıl daha bu hizmetten faydalanabiliyor.

Sözleşmeli erlerin yanı sıra askeri yetkililer de bu sistemden oldukça memnun. Profesyonel orduya geçişte önemli bir yere sahip olan sözleşmeli erler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tecrübeli ve devamlı eleman ihtiyacının giderilmesini sağlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...