Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2015 10:25 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

'Türkiye milleti' diyen HDP'li vekil yeminini tekrarladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde vekiller ilk oturumda yemin ettiler. Bazı vekiller ise yemini doğru edemeyince yemini tekrarlamak zorunda kaldı. O vekillerden biri de HDP Mardin milletvekili Mehmet Ali Aslan'dı.

'Türkiye milleti' diyen HDP'li vekil yeminini tekrarladı
HDP, yemin tekrar, Mardin,Anayasa,Atatürk

Meclis kürsüsüne yemin etmek için gelen Aslan, "Büyük Türk milleti" yerine "Büyük Türkiye milleti" deyince diğer vekiller tepki gösterdi. Bunun üzerine Aslan, yeminini tekrarlamak zorunda kaldı.
MİLLETVEKİLLERİNİN YEMİN METNİ:
"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...