Tgrt Haber
16 Nisan 2014 11:59 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Selfie nedir, Selfie ne demek, Selfie pozu nedir

Selfie, kişinin kendi fotoğrafını bilhassa akıllı cep telefonu ya da webcam ile kendisi çekip sosyal medyaya yüklemesi. Selfie (özçekim), Oxford Üniversitesi tarafından 2013 yılının kelimesi seçilen ve İngilizce sözlüğe eklenen bir kelimedir.

Selfie nedir, Selfie ne demek, Selfie pozu nedir
Selfie nedir, Selfie ne demek, Selfie pozu nedir,selfie,

Dünyada hızla yayılan selfie çılgınlığı, İzmir Doğal Yaşam Parkı'na da ulaştı. Ziyaretçiler, Türkiye'de doğan ilk fil olma özelliğine sahip yavru fil İzmir ile selfie pozu verip, bu anı ölümsüzleştiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sasalı'da kurduğu Doğal Yaşam Parkı, ilgi odağı olmaya devam ediyor. Parkın en ünlü ismi ise, Türkiye'de doğan ilk fil olma özelliğini taşıyan yavru fil İzmir. Doğduğu günden itibaren 7'de 77'e herkesin sevgilisi olan ve ünü İzmir dışına taşan yavru fil, şimdi de selfie modasının kahramanı oldu. Fil ailesinin barınağına gelen ziyaretçiler, sevimli yavrunun birbirinden ilginç hareketlerini izledikten sonra selfie pozu vererek fotoğraf çekiyor.
Yavru fili görmek için İstanbul'dan İzmir'e geldiklerini belirten Nigar ve Çetin Cinemre çifti, "İzmir Büyükşehir Belediyesi kente böyle bir park kazandırdığı için İzmirliler çok şanslı. Sürekli haberlerini okuyorduk, gelip kendimiz görmek istedik. Çevre düzenlemesi çok güzel yapılmış, harika bir yer. Türkiye'nin her yerinde böyle doğal yaşam parkları olmalı. Gelmişken de İzmir ve ailesinin önünde selfie fotoğrafı çekerek biz de modaya uyduk" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...