Tgrt Haber
18 Nisan 2014 10:30 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

YÖK Başkanı açıkladı, '30 yaş ve üstüne sınavsız üniversite'

YÖK Başkanı yüksek öğretim sisteminin Türkiye ve dünya şartlarına uygun olarak yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

YÖK Başkanı açıkladı, '30 yaş ve üstüne sınavsız üniversite'
yök başkanı,yüksek öğretime geçiş sistemi,yeniden yapılandırma,30 yaş,sınavsız üniveriste,ösym haberleri,

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya , yüksek öğretim sisteminin Türkiye ve dünya şartlarına uygun olarak yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi. 30 yaş ve üzeri yetişkinlerin üniversiteye sınavsız girebilmeleri de gündemde.Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ve Eğitim Kurumu yöneticilerinin bir araya geldiği 1. Eğitim Zirvesi'nde önemli açıklamalar yapıldı. Zirvede konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, 1980'lerin başında oluşturulmuş o günün koşullarında oluşturulmuş terazinin bugünkü sikleti çekmesinin mümkün olmadığını belirtti.    
Zirvede 30 yaş üstü yetişkinlere sınavsız üniversite hakkı verilmesi de gündeme gelen konular arasındaydı. YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya yükseköğretim sisteminin yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi: Bu Yüksek öğretimin yeniden yapılandırılması konusunda zannederim hepimiz mutabıkız. 21. Yüzyılın Türkiye'sinin ve dünyanın şartlarına uygun bir yeniden yapılanmanın ihtiyacı gerçekten çok belirgin.
Gökhan Çetinsaya söz konusu hazırlıkların tamamlandığını ve 12 Mayıs'ta kamuoyuna duyurulacağını da belirtti.: Çalışmalar tamamlandı. 12 Mayıs'ta Erzurum'daki üniversiteler arasındaki kurum toplantısında sizlerle ve bütün kamuoyuyla bu çalışmaları paylaşacağım. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...