Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Nisan 2014 10:41 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Pasifik sallanıyor

Pasifik Okyanusu'nun güneyindeki Solomon Adaları'nda 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meksika'nın pasifik kenti Acapulco da 7.2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

Pasifik sallanıyor
Pasifik Okyanusu, Pasifik sallanıyor, solomon adaları, deprem oldu, meksika'da deprem

Pasifik Okyanusu'nun güneyindeki Solomon Adaları'nda 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, TSİ 04.04'te merkez üssü Solomon Adaları olan 6.5 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, yerin 64 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Solomon Adaları'nda 13 Nisan Pazar günü 7.6 ve 7.5 büyüklüğünde iki ayrı deprem olmuştu.
Meksika'da 7.2 büyüklüğünde deprem
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Pasifik Okyanusu kıyısındaki eyaletin güneyindeki Acapulco yakınlarındaki Tecpan de Galeana'da kaydedilen depremin büyüklüğünü 7,2 olarak güncelledi. Sarsıntının yerin 24 kilometre derinliğinde meydana geldiğini duyuran merkez, depremin büyüklüğünü ilk önce 7,5 olarak açıklamıştı. Pasifik kıyısındaki turistik kent Acapulco'da tatil yapan turistler, kahvaltı ettikleri sırada otelin sallanmaya başlaması üzerinde insanların dışarıya kaçmaya çalıştığını belirtti.
Hayat normale dönmeye başladı 
Yerel medyada çıkan haberlerde, bölgeyi 90 saniye boyunca sarsan ve can kaybına yol açmayan depremde, başta başkent Meksiko ile eyalet merkezi Chilpancingo olmak üzere bazı kentlerde bina ve yolların hafif hasar gördüğü ifade edildi. Yetkililer, hasar gören binaların denetlenmesi talimatı verirken bazı evlerin önlem olarak boşaltıldığı, sarsıntının yol açtığı arıza nedeniyle Meksiko'nun güneyindeki dört mahalleye elektrik verilemediği belirtildi. AA muhabirine bilgi veren bölge sakinleri, depremin ardından hayatın hemen hemen normale döndüğünü ve "Hayırlı Cuma" için planlanan etkinlik hazırlıklarının sürdüğünü bildirdi.  Meksika'nın Pasifik kıyılarında 1985'te meydana gelen 8,1 büyüklüğündeki depremde başkent Meksiko'da birçok ev hasar görmüş ve 6 bin kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...