Tgrt Haber
02 May 2015 11:02 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

2015 KPSS başvuru tarihleri belli oldu, KPSS başvuruları ne zaman başlayacak?

KPSS başvuruları ne zaman başlayacak, KPSS başvuruları ne zaman yapılacak, KPSS için başvuru tarihleri açıklandı.Devlet memuru olmak için ön eleme niteliğindeki KPSS için geri sayım başladı. 2015 KPSS ile ilgili akademik takvim ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM tarafından Temmuz'da yapılacak KPSS'ye 6-21 Mayıs tarihlerinde başvurulabilecek. İşte haberin detayları...

2015 KPSS başvuru tarihleri belli oldu, KPSS başvuruları ne zaman başlayacak?
kpss, ÖSYM, KPSS 2014, tercih, yerleştirme, memurluk, ösym, kpss tercih, kpss yerleştirme sonuçları, gazete, eğitim, Jandarma, Resmi Gazete, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, ÖSYM,KPSS,memur,gazete,eğitim,Jandarma,Resmi Gazete,İçişleri Bak

KPSS başvuruları ne zaman başlayacak? ÖSYM takvimi açıkladı. KPSS başvuruları ne zaman yapılacak? ÖSYM tarafından temmuz ayında yapılacak KPSS için başvuru tarihleri açıklandı. Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) başvurular, 6-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak. ÖSYM'nin internet sayfasındaki sınav takvimine göre, KPSS (A Grubu ve Öğretmenlik) 4-5 Temmuz'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 12 Temmuz'da gerçekleştirilecek. KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumdaki adaylar başvurabilecek. ÖABT dahil KPSS'ye başvuru işlemleri 6 Mayıs'ta başlayacak, 21 Mayıs'ta sona erecek. Başvurular, ÖSYM merkezleri ve "www.osym.gov.tr" internet adresinden yapılabilecek. 
Başvurular, ÖSYM merkezleri ve "www.osym.gov.tr" internet adresinden yapılabilecek.
KPSS NEDİR? 
KİMLER BAŞVURABİLİR? 
KPSS, açılımı Kamu Personeli Seçme Sınavı olan ortak bir sınav sistemidir. Kamu kurumlarında göre alacak personel adaylarına uygulanan bu sınav kendi içinde çeşitlilik göstermektedir. KPSS, genel yetenek, genel kültür, istatistik, kamu yönetimi, anayasa gibi kollardan oluşur. Ama KPSS’ye giren herkes bu kolların hepsinden sorumlu değil. Hangi alana başvuru yapılmışsa, o alan adına yeterli olacak bölümlerden sınava girilir. Lise ve üzeri eğitim derecesine sahip yani bu derecelerle mezun olan herkes bu sınava başvurusunu yapabilir.
KPSS, Genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve KPSS A grubu olmak üzere dörde ayrılmaktadır.
KPSS A GRUBU KADROLARI
Bakanlıklar, başbakanlık, genel müdürlük düzeyindeki alanlardan oluşur. Bu sınav sonucunda kurumların kendine özel uyguladığı sınavlara ek olarak adaylar tabi tutulur. KPSS A grubu kadrolar üniversite mezunları için geçerlidir. Eğer bir kamu kuruluşunda çalışmak istiyorsanız KPSS’ye girmelisiniz. Sonrasında da tercih edilen/ kazanılan kurumların kurum içi sınavlarına girmek durumunda da kalınabilir.
KPSS B VE C GRUBU KADROLARI
KPSS A grubu dışında kalan kadrolar diye nitelendirilir. Lise mezunu ve dengi okullar KPSS B ve C grubuna göre kadrolanacaktır. Belirli bir taban puanı yoktur. Genel dereceye göre ve kurumların alımına göre başarı durumu belirlenir. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde 78 ile yapılan atama bu dönem 69 ile belirlenebilir, bu genel başarı durumuna bağlıdır.
KPSS, Genel Yetenek, Genel Kültür, Yabancı Dil, Eğitim Bilimleri, Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler olmak üzere 14 ayrı daldan oluşmaktadır. Öğrenci, KPSS'ye Müracaat edilecek alana göre birini seçmek zorundadır. Genel Kültür ve Genel Yetenek kısmına ise bütün öğrencilerin girmesi zorunludur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...