Tgrt Haber
07 Temmuz 2015 10:27 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

2015 MEB Ehliyet sınavı sonuçları sorgula

27 Haziran'da yapılan 2015 MEB Ehliyet Sınav sonuçlarını açıkladı mı? İşte bu sorunun cevabı.....

2015 MEB Ehliyet sınavı sonuçları sorgula
ehliyet sınavı, 27 haziran ehliyet sınavı, ehliyet sonuçları, sürücü belgesi, MEB,2015 MEB Ehliyet sınavı sonuçları sorgula,

Herkesin merakla beklediği 2015 MEB Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı.Ehliyet yazılı sınav sonucunda 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazancaklar. Direksiyon sınavını da geçtikleri takdirle adaylar sürücü belgesini alabilecekler. 27 Haziran Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı. Aşağıdaki linke tıklayarak sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz..
EHLİYET SINAV SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN..
YENİ YÖNETMELİK
Yeni yönetmeliğe göre sürücü adayının tek seferde park etmesi, aracı  sınav esnasında hiç stop ettirmemesi, yokuşlarda el freni kullanmadan kaldırması  gerekiyor. 
Sürücü Kursları ve eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail  Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, direksiyon sınavında başarısız  olunmasında en büyük etkenler arasında yer alan bu hatalarda adaya ikinci bir hak  verilmesi için teklif hazırladıklarını söyledi. 
Yılmaz, adayların aşırı heyecan nedeniyle sınav esnasında araç  kullanma becerilerinde aksaklıklar olabileceğini vurgulayarak, "Deneyimli bir  şoför bile zaman zaman tek seferde park edemez, kullandığı aracı stop ettirebilir  ya da el freni kullanmadan yokuşlarda kalkamaz. Sürücü adaylarının bu  becerilerden tek seferde, hata yapmayacakları bir sınava tabi tutulması çok  sayıda adayın direksiyon sınavından kalmasına neden oluyor" diye konuştu. 
 
Sürücü adayının akıcı trafikte araç kullanma becerisi, şerit ihlali  yapmaması, yaya haklarına uyması, trafik ışıklarına dikkat etmesi gibi unsurların  çok daha önemli olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: 
 
"Adaya yokuşta durup kalkma becerisini isterse el freni yardımıyla  yapması, tek seferde park edememesi ya da aracı stop ettirmesi halinde adaya bir  hak daha tanınması yönündeki tekliflerimizi Özel Öğretim Kurumları Genel  Müdürlüğüne sunduk. Genel Müdürlük, sınavlarda yaşanan bu tür aksaklıklara çok  karşı duyarlı ve bizden gelen önerileri dikkate alıyor. Bu aksaklığın giderilmesi  için görüşmelerimiz devam ediyor." 
 27 Haziran 2015 tarihindeki ehliyet sınavının sonuçları 07 Temmuz 2015 tarihinde açıklanacak.
 SINAV TARİHLERİ
 İşte bu yıl yapılacak ehliyet sınavı ve başvuru tarihleri;
 27 Haziran 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 6 Nisan-12 Haziran 2015
 22 Ağustos 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 1-21 Temmuz 2015
 10 Ekim 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 25 Ağustos-15 Eylül 2015 
 12 Aralık 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 16 Ekim-17 Kasım 2015

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...