Tgrt Haber
27 Nisan 2015 19:38 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

280 bin kişiye iş imkanı

Şu an boş olan 7 bin 34 parselin tümünde üretime geçilmesi halinde, yaklaşık 280 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak.

280 bin kişiye iş imkanı
iş imkanı,

Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) parsellerin, yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisine ilişkin sürenin 2 yıl uzatımına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu uygulama, 12 Nisan 2011 tarihinde başlatıldı ve geçen 4 yıl içinde OSB'lerdeki bin 967 adet boş parsel tamamen veya kısmen bedelsiz yatırımcılara tahsis edildi. Parsellerden 807 adedinde üretim yapılmaya başlandı, 619'unda inşaat, 541'inde ise proje çalışmaları devam ediyor.

 Söz konusu teşvik uygulamasının süresinin uzatılması ile üçüncü 2 yıllık süre içerisinde teşvik kapsamındaki il ve ilçelerde faaliyette olan 188 OSB'de boş olan 7 bin 34 adet parselin, yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsis edilebilmesine imkan doğdu. Tahsisi gerçekleşecek bu parsellerin tümünde üretime geçilmesi halinde yaklaşık 280 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak. Bu sayede sağlanacak üretim ve istihdam artışı ile bölgeler arası gelir dağılımının da daha dengeli hale gelmesi bekleniyor.

Uygulama, planlı sanayileşmenin sağlanması, çarpık kentleşmenin ve çevre kirliliğinin önlenmesinde önemli faydaları bulunuyor. Bunların yanı sıra, uygulama ile yatırımcıların rekabet gücü de artırılıyor.  İki yıl daha devam edecek uygulama ile OSB'ler, yatırımcılar için cazip olmaya devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...