Tgrt Haber
29 Ağustos 2016 10:39 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

30 Ağustos Zafer Bayramı tatil mi, 30 Ağustos resmi tatil mi, kutlanacak mı

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı tatil mi, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil mi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ne zaman, Zafer Bayramı kutlanacak mı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı tatil mi, 30 Ağustos resmi tatil mi, kutlanacak mı
30 ağustos, 30 ağustos zafer bayramı, 30 ağustos zafer bayramı tatil mi, zafer bayramı tatil mi, zafer bayramı resmi tatil mi, bugün resmi tatil mi, 30 ağustos kutlanacak mı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ne zaman,

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı tatil mi, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil mi, Zafer Bayramı kutlanacak mı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı ne zaman, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil mi? Her yıl 30 Ağustos'ta kutlanan ulusal bayram geldi ve tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatildir.Zafer Bayramı'nda başkent Ankara'da ve Ankara dışında gerçekleştirilen kutlama ve törenler, “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” ile düzenlenmiştir. 2012 yılında yenilenen bu yönetmeliğe göre:-Zafer Bayramı törenleri, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğünce, Genelkurmay Başkanlığıyla koordine edilerek yürütülür.

-Törenler 30 Ağustos günü saat 07.00'de başlar ve saat 24.00'te son bulur. Saat 12.00'de başkentte yirmibir pâre top atışı yapılır.
-Cumhurbaşkanı Anıtkabir'i ziyaret ederek çelenk koyar; cumhurbaşkanlığında tebrikleri kabul edilir, törene katılanların ve halkın bayramı kutlanır. Zafer Bayramı resepsiyonu Cumhurbaşkanı tarafından verilir.
-Başkent dışında Atatürk anıt veya büstüne mülki idare amiri, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından çelenk konulur. Mülki idare amiri makamında garnizon komutanı ve belediye başkanı ile birlikte tebrikleri kabul eder. Törene katılanların ve halkın bayramı kutlanır, İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir. Tören geçişi mülki idare amiri, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından şeref tribününden selamlanır. Zafer Bayramı resepsiyonu vali tarafından verilir.

30 Ağustos'ta Yalova'da anlamlı kutlama

Altınova Belediyesi, 30 Ağustos'u bu yıl çok farklı kutlayacak. Belediye bu tarihte fener alayı düzenleyip, tüm şehitler için mevlit okutacak. Kutlamalar, demokrasi nöbeti formatında gerçekleştirilecek.
Türk Milleti'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. Yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutlayan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, tüm vatandaşları 30 Ağustos Salı günü saat 19:00'da 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Alanı'ndaki programa davet etti.

“ONURLU BİR ZAFERDİR”

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral 30 Ağustos Zafer Bayramıyla ilgili mesaj yayınladı. Başkan Oral yayınladığı mesajda, “30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bu gün de ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı güçle, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun bilincinde olarak, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir. Kurtuluş destanının zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zaferi'nin 94. yılı vesilesiyle vatandaşlarımızın ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Kılıçlar, mesajında, "30 Ağustos Zaferi, milletimizin göğsünde iman, yüreğinde bağımsızlık ve özgürlük sevdası olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Ya şehit olurum ya gazi şuuruyla hareket eden milletimiz asla esaret altına alınamayacaktır." ifadesini kullandı.
Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin, Türk milletinin vatanını işgal eden şer güçleri denize döktüğü eşsiz bir zafer olduğunu ifade eden Kılıçlar, Türk milletinin, tarih boyunca esaret altında kalmayı reddeden özgürlüğü ve bağımsızlığı uğruna malını ve canını seve seve feda etmekten çekinmeyen bir millet olduğunu kaydetti.
"Tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak" ilkeleri etrafında kenetlenen Türk milletinin, tarih sahnesindeki onurlu yürüyüşünün ilelebet süreceğini belirten Kılıçlar, mesajına şöyle devam etti:
"Bunun en son örneği, 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü aracılığıyla gerçekleştirilmek istenen darbe girişimidir. Bu hain teşebbüse milletimiz, sağduyusu ve basiretiyle gereken cevabı vermiştir. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere hain darbe teşebbüsü ve kalleş terör saldırılarında hayatını kaybetmiş, vatanımız uğruna canını vermiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim."

Siirt'te '30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu' iptal edildi

Siirt Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunun iptal edildiğini duyurdu. Siirt'te, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlama programı 30 Ağustos Salı günü saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, saat 09.50'de valilik makamında tebrikleri kabulü, 10.30'da valilik binası önünde vali, garnizon komutanı ve belediye başkanının törene katılanların bayramını kutlamaları ile devam edecek. Garnizon Komutanlığı ve valiliği temsilen günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde ulusal ve uluslar arası turnuvalarda dereceye giren başarılı sporculara protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi, bayrak ve Atatürk korteji resmigeçidi ile sona erecek.
Siirt valiliği, son günlerde ülkede meydana gelen terör olayları ile şehitlerin manevi değerlerine duyulan derin saygıdan dolayı 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'nun iptal edildiğini bildirdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı tatil mi, 30 Ağustos resmi tatil mi, kutlanacak mı

30 Ağustos'ta trafiğe kapatılacak yollar belirlendi

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak genel prova sebebiyle 12.00-13.00 saatleri arasında Mevlana Bulvarı, Samsun Yoluistikameti Çiftlik Kavşağı'ndan Akköprü Kavşağı'na kadar tek yönlü araç trafiği sağlanamayacak.

Atatürk Kültür Merkezi'nde 30 Ağustos Salı günü yapılacak geçit töreni için 10.00-15.00 saatleri arasında Hipodrom Caddesi, İstanbul Yolu Yenimahalle Köprüsü'nden Ulaştırma Kavşağı'na (Hipodrom Caddesi -Kazım Karabekir Caddesi Kavşağı),Mevlana Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı Akköprü Kavşağı'ndan Konya Yolu istikameti Çiftlik Kavşağı'na, Kazım Karabekir Caddesi ise İstanbul Caddesi-Kazım Karabekir Caddesi Kavşağı'ndan Ulaştırma Kavşağı'na kadar çift yönlü trafiğe kapatılacak.

Anıtkabir'deki törenler çerçevesinde de Gençlik Caddesi ile Akdeniz Caddesi'nde saat 07.00'den itibaren etkinliklerin sonuna kadar çift yönlü araç trafiğine izin verilmeyecek

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...