Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2014 15:11 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

iPhone 6 Fiyatı, iPhone 6 Ne Zaman Çıkacak, Iphone 6 Özellikleri

Apple'ın yeni modeli Iphone 6 ile ilgili gündem oluşturan haberler bitmiyor. Iphone 6 Özellikleri ve Çıkış Tarihi - Iphone 6 Ne Zaman Çıkacak? Iphone 6'nın ekranı ve teknik özellikleri nasıl olacak?

iPhone 6 Fiyatı, iPhone 6 Ne Zaman Çıkacak, Iphone 6 Özellikleri
ıphone 6, ıphone yeni model, apple, apple ıphone, ıphone 6 fotoğrafları, ıphone 6 son görüntüler, ıphone 6 çıkış tarihi belli oldu mu?, ıphone 6 ne zaman çıkacak?, foxconn, tayvan, ıphone 6 üretimi, çin, almanya, ıphone 6 tanıtım tarihi, ıphone 6 robotlar

Iphone 6 ekranı için inanılmaz dayanıklılık testi. Eylül ayında çıkması beklenen Apple'ın yeni modeli Iphone 6 ile ilgili gündem oluşturan haberler bitmiyor. Iphone 6 ekranı için dayanıklılık testi uygulandı. Iphone 6'nın sıfır camı eğilip bükülüyor ve çizilmeye karşı ne kadar dayanıklı olduğu gösteriliyor. Iphone 6'nın ekranı ve teknik özellikleri nasıl olacak? Iphone 6'nın merakla beklenen fiyatı ne kadar?  Apple’ın sonbaharda piyasaya çıkması beklenen yeni nesil akıllı telefonu iPhone 6’da safir ekran kullanacağı ileri sürüldü. Apple, iPhone 5S’nin home tuşu ile kamera lensinde de safir kristal kullanmıştı. Şirketin 2014 yılında satışa sunacağı modellerin en az birinde safir cam kullanacağı iddia edilmişti.

600 milyon iPhone'u bekleyen tehlike

iOS'ta bulunduğu ve 600 milyon iPhone'u etkilediği iddia edilen açık, Apple'ın canını sıkacak!

Apple'ın kullanıcılarının veri güvenliğini sağlayamadığı iddiası tekrar gündemde. Bu kez sorun NSA ajanları değil, bizzat Apple'ın yaptığı bir hata. Güvenlik araştırmacısı Jonathan Zdziarski, 600 milyon adet iPhone'u etkileyen sorunun, cihazın kilidinin açılmasıyla başladığını iddia ediyor.

Jonathan Zdziarski'ye göre, iPhone'u yeniden başlattıktan sonra ekran kilidini açar açmaz cihazın şifreleme yetisi iptal oluyor ve kötü niyetli saldırganlar iPhone üzerindeki verilere kolayca ulaşabiliyor. Bu sorun cihaz tamamen kapatılana kadar devam ediyor. Jonathan Zdziarski'ye göre bu sorun iOS içine yerleştirilmiş bazı servislerden kaynaklanıyor ve araştırmacı bu servislerin oraya yanlışlıkla yerleştirilmediğini düşünüyor.

Apple ise bu iddiaları reddetti ve kullanıcıların izinleri olmaksızın kimsenin verilere erişemeyeceğinin altını çizdi. Ayrıca hiçbir devlet kurumu veya istihbarat örgütü ile kullanıcı verilerini paylaşmadıklarını da açıklamaya ekledi.

iPhone 6 satışta fiyatı ise...

iPhone 6 daha tanıtılmadı; ancak cihaz Çin'de 3160 TL'den satışa sunuldu bile!

Apple'ın merakla beklenen akıllı telefonuiPhone 6 bazı kişiler tarafından daha fazla beklenemiyor. Henüz 

tanıtılmamış olan cihaz bazı sitelerde ön siparişe açıldı. Çin'in ünlü online satış siteleri Alibaba ve Taobao'da bazı satıcılar şimdiden ilan vermeye bile başladı. Bu zamana kadar sızdırılan maket ve prototiplerin görüntülerine göre ya da kendi tasarladıkları konseptler ile ön sipariş toplayan satıcılar iPhone 6'yı çıktığı gibi alan kişiye ulaştırmak için bir de koşul öne sürüyorlar. Ortalama 80 dolar değerinde bir depozit isteyen satıcılar iPhone 6'yı 1500 dolara (3160 TL) yakın fiyatlardan satıyorlar.

Ülkemizdeki akıllı telefon fiyatlarını düşündüğümüz zaman 3160 TL size o kadar yüksek gelmemiş olabilir ancak iPhone 5S'nin Amerika Birleşik Devletleri'nde 650 dolardan yani 1369 TL'den satıldığını düşündüğümüzde Çinli satıcıların tanıtılmayan telefonu 3 katı fiyattan satmaya çalıştıklarının farkına varıyoruz.

Satıcılardan birisi yaptığı işi biraz daha profesyonel göstermek için Apple'ın sitesinin çok benzerini hazırlayarak içerisine iPhone 6 konsept görüntülerini yerleştirmiş. (shiftdelete)

İşte iPhone 6'nın safir ekranı nasıl olacak

Apple'ın belki de iPhone 6'da kullanacağı safir cam tam olarak nedir, neden bu kadar özel?

İnternette dolaşan son dedikodular kulağınıza geldiyse, üst düzey ceplerin çoğundaki Gorilla Glass ekranlara safir cam adında sıkı bir rakip gelmek üzere olduğunu duymuşsunuzdur. Peki safir cam nedir, gerçekten bu kadar özel bir şey midir?

Senenin başında ortaya çıkan raporlar, Apple'ın 5 inç'lik 200 milyon safir iPhone ekranı üretmek için safir kristal fırınları satın aldığını söylemişti. Yeni sızıntılar ise bu söylentilerin doğru olabileceğini gösteriyor. Örneğin internete sızan bir videoda safir camlı bir iPhone 6 ekranına her tür eziyet yapılıyor, ancak cam bunların altından hasar görmeden kalkabiliyordu.

 

Safir, sadece bir taş değil, farklı tonlar alabilen saydam bir kristaldir. İçinde herhangi bir yabancı madde bulunmayan safir, pencerenizdeki cam kadar renksizdir.

 

Ancak saf safiri bulmak zor olabilir. Renkli safirlerdeki maddeleri ayırmak da pek pratik değildir. Safir taşları, genellikle diğer değerli taşlar gibi küçük miktarlarda çıkarılır ve işlenmeleri neredeyse imkansızdır. Bu yüzden saat camları gibi camlarda sentetik safir kullanılmaktadır.

 

Sentetik safir, genellikle alüminyum oksit tozuna (sonuçta safir de, sadece alüminyum ve oksijenden oluşur) çok yüksek ısı ve basınç uygulanarak üretilir. Telefonlarda kullanılacak olan safir de bu safirdir.

 

Peki safiri telefonunuzda kullanılacak kadar özel yapan ne? İlk olarak safirin 150 nanometre ile 5500 nanometre arasındaki dalga boylarına karşı yüksek bir saydamlık gösterdiğini söyleyelim. Dolayısıyla safir, ilk ve en önemli ekran testi olan "arkasını görebilme" testini geçmektedir.

 

Safirin asıl önemli özelliği ise sertliği. Normal camdan yaklaşık iki kat daha, neredeyse elmas kadar sert olan cam, neredeyse çizilmezdir. Safir sert olduğu kadar sağlamdır da: safir kristaller, paslanmaz çeliğin yaklaşık 10 katı sıkıştırma gücünü kaldırabilirler.

 

Safirin neden her alanda kullanılmadığını muhtemelen merak ediyorsunuz. Bunun cevabı basit: Safir, çok pahalıdır. Safirin maliyetinin büyük bölümü, üretim sürecinden geliyor. Safir cam, üretilirken büyük bir safir bloğu, bir elmas testere veya lazer yoluyla ince bölümlere doğranır. Corning, safir üretiminin Gorilla Glass'a kıyasla yaklaşık 10 kat pahalıya malolduğunu tahmin ediyor. Corning'in tahmini abartılı olabilir, ancak fiyatı 5 kat fazla bile olsa safiri "ucuz" olarak adlandıramayız.

 

Safirin bir başka özelliği, daha yoğun olması sayesinde biraz daha ince olabilmesi. Dolayısıyla safir, telefonlarımızın daha ince olmasına da olanak tanıyabilir.

 

iPhone'un şarjı iki hafta bitmeyecek!

 

Artık haftalarca iPhone şarjınızın bitmeyeceğini söylesek? İmkansız gibi görünüyor; ancak Apple bunu yaparsa büyük bir hayal gerçek olacak.

 

Apple, şarj olmadan haftalarca çalışabilen telefon, tablet ve laptop'lara öncülük edebilir.

 

İngitere merkezli firma Intelligent Energy, yaptığı açıklamada ortak çalıştığı "uluslararası bir elektronik şirketiyle" ve "ABD'de önde gelen kaynaklarla" bir dizi patent satın aldıklarını söyledi. İki firma, şu sıralar "yakıt hücreleri" yoluyla elektronik cihazlara günlerce ve hatta haftalarca güç sağlamak üzere çalışıyorlar. Daily Mail'in haberine göre Intelligent Energy'nin yakıt hücreleri, hem doğa dostu, hem de verimliler ve böylece pili uzun süre dayanan, çevreye saygılı elektronik cihazların üretimine izin veriyorlar.

 

Apple ile Intelligent Energy arasındaki ortaklığın fısıltılardan ileriye giden kanıtları da var. Intelligent Energy'nin COO'su Joe O'Sullivan'ın daha önce Apple'da görev yapmış olması ve şirketin Apple'ın Cupertino'daki yönetim merkezine yakın bir yerde, San Jose, Kaliforniya'da bir ofis açması, ortaklığın gerçek olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

 

Intelligent Energy, Suzuki ve Boeing gibi firmalara teknoloji satan bir firma; ancak yakıt hücresiyle çalışan tüketici elektronikleri rüyası, henüz gerçeğe dönüşmedi. Apple, 2011'den bu yana yakıt hücrelerini MacBook'a koymaktan bahsediyor. Kim bilir, belki de fikrin hayata geçme zamanı gelmiştir.

 

iPhone 6 yoksa bu mu?

 

Apple'ın beklenen telefonu iPhone 6'ya ait yeni fotoğraflar yayınlandı. Tasarımının iPhone 5S ile olan benzerliği dikkatlerden kaçmadı.

 

Apple'ın bir sonraki telefonunun yeni bir tasarımla gelip gelmeyeceği, eğer yeni bir tasarımla gelecekse neye benzeyeceği birçok kullanıcı tarafından merak ediliyor. Şimdiye kadar Apple'ın durdurmayı başaramadığı sızıntılar ise bu merakı giderecek nitelikteler.

 

iPhone 6 sızıntılarıyla tanınan Twitter hesabı Sonny Dickson ise son tweet'inde iPhone 6'ya ait boş gövdeler görünüyor. iPhone 6 olduğu iddia edilen gövdelerin renklerinin iPhone 5S'in renk seçenekleriyle aynı olduğu dikkat çekiyor. Bu sızıntı, daha önce sızan ve kavisli ekran panelini, güç düğmesinin değişen konumunu gösteren sızıntıları destekliyor. Apple'ın yeni tasarımı, metal gövde ve yuvarlak köşeleriyle HTC One M8'den ilham almış gibi görünüyor.

 

Dickson'un tweeet'inde kullandığı #notreal hashtag'i, görüntüdeki cihazın henüz tamamlanmadığına, final sürümde değişiklikler olabileceğine işaret ediyor. iPhone 6'nın 2014'ün üçüncü veya son çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 

iPhone fotoğrafları

 

iPhone 6 Fısıltıları

 

4.7 inçlik iPhone 6‘da kullanılacağı ileri sürülen safir camın iki farklı dayanıklılık testi paylaşıldı. Apple hakkkında yaptığı sızıntılar ile tanınan Sonny Dickson, videoda safir camı eğip büküyor ve çizilmeye karşı ne kadar dayanıklı olduğunu gösteriyor.

 

FİYATI ARTACAK

 

Marques Brownlee de benzer testleri bıçak ve anahtarlık ile uyguluyor. Görüntülere göre safir ekran sözkonusu testleri başarı ile geçiyor. Marques Brownlee söz konusu ekranın üretim bandından alındığını ileri sürüyor. Gorilla Glass kullanılan ekranlara göre daha dayanıklı ve sağlam olduğu görülen safir ekranın fiyat da da artışa neden olacağı ileri sürüldü.

 

‘Barış CEO’su Cook savaşçı Jobs’un ekibini ayıklayacak

 

Apple CEO’su Tim Cook’un şirketin yönetim kurulunu gençleştirmeyi planladığı ileri sürüldü. Wall Street Journal’e göre Cook böylece şirkete yeni bir soluk getirecek ve bu da mevcut ve gelecekteki ürünlere yansıyacak. Apple’ın 8 kişilik yönetim kurulundaki 6 kişi 63 yaşının üzerinde bulunuyor. 4 kişi ise 10 yıldan uzun süredir aynı görevi yapıyor. Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un arkadaşları olan bu kişileri değiştirmenin Cook’u zorlayacağı ileri sürülüyor. Eski çalışanlardan biri Cook’u barış zamanı, Jobs’u ise savaş zamanı CEO’su olarak niteledi.

 

Iphone 6 dayanıklılık testi!

 

Eylül ayında piyasaya çıkması beklenen iPhone 6'nın robotlarce üretileceği açıklandı.

 

Apple, firması iPhone, iPad ve daha birçok cihazın üretimini yapan Foxconn fabrikasında Radikal bir değişim kararı aldı. Foxconn, iPhone 6'nın üretimini bir süredir testleri süren robotlarla yapma kararı aldı.

 

10 BİN ROBOT

 

Foxconn’dan yapılan açıklamada 10 bin robotun faaliyete geçeceği dile getirildi. Foxconn, bu robotların maliyetinin 20 bin ila 25 bin dolar arasında olduğunu söyledi.

 

KAFALAR KARIŞIK

 

Ortalama 300 bin akıllı telefonu üretebilecek kapasitede olan robotlarıın başka şirketlere satılmayacağı belirtildi. Bu arada Foxconn’un iPhone 6 üretimi için geçici 100 bin işçi alacağını açıklamış olması da kafaları karıştırdı. Apple’ın her yıl Eylül ayında tanıtımını gerçekleştirdiği iPhone modelleri, bir gelenek olarak tanıtım tarihine yaklaşılırken çeşitli tahminler beraberinde ortaya çıkar. Tasarım ve donanım yapı taşları ile beraber çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgiler de iPhone’un en son versiyonuna dair bilgileri, daha tanıtılmadan gözler önüne serer. İşte son dönemin trendi de iPhone 6’ya dair tasarım örtüsü üzerine yoğunlaşmış durumda.

 

Teknoloji dünyasını uzun bir süredir meşgul eden iPhone 6 haberlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Geçtiğimiz aylarda kasası ve kılıfları sızan iPhone 6'nın daha sonra bazı tasarımcılar tarafından Render görselleri yayımlanmıştı. Bu tasarımlara bir yenisi daha eklendi.

 

iPad Air’a büyük benzerlik

 

The Tech Block sitesi tarafından yayımlanan iPhone 6'nın görselinde cihazın tüm ayrıntılarını gözler önüne seriyor. 4,7 ve 5,5 inç boyutundaki iPhone 6 Render görselinde dikkat çeken öğe incelik. Cihazın, incelmesinin yanı ağırlık anlamında da ciddi bir değişimden geçmesi ise yine en yüksek beklentilerden ikisini oluşturuyor. iPhone 6’nın üretimi için işçi alımı yapan Apple’ın hazırlıkları tüm hızıyla sürerken Alman taşıyıcı Deutsche Telekom ve Çin'den gelen haberlere göre iPhone 6, 19 Eylül'de tanıtılacak ve en geç Eylül sonuna kadar da satışa sunulacak.

 

Gelen bilgiler arasında iPhone 6’nın tanıtılmasından en geç 1 ay süreyle tüm dünyada satışının gerçekleşeceği belirtilirken 4 farklı seçenekte sunulacak iPhone 6’nın fiyatıda belirlendi.

 

4,7 inç boyutta ve 32 GB iPhone 6 850 dolar'dan satışa sunulacakken 64 GB’lık iPhone 6 ise yaklaşık 1110$'dan teknolojiseverler ile buluşacak.

 

Bu fiyatlandırmayı ülkemize entegre ettiğimizde ise 32 GB’lık iPhone 6’nın 2699TL’den 64 GB’lık modelin ise 3099TL’den satışa sunulması bekleniyor.

 

Dünya elektronik devi ve akıllı telefon pazarı liderlerinden Apple merakla beklenen yeni modeli Apple iPhone 6'nın üretimi için iş ortaklarından Foxconn Tayvan'da 100 bin geçici işçi alımı yapacak.

 

Tayvan'da yayınlanan bir derginin haberine göre Foxconn üretim tesislerini geliştirerek yeni tesisler içinde araştırma içine girdi.

 

Eylül ayında piyasaya sürülmesi plananlanan iPhone 6'nın tüm donanımının yüzde 70'ini Foxconn üretecek. Tayvan'da 100 bin kişilik bir işgücü ile talebi karşılamaya çalışacak olan Foxconn'dan sonra geriye kalan yüzde 30'luk kısmı ise yine Apple'ın iş ortaklarından Pegatron üretecek.

 

Merakla beklenen iPhone 6'nın önümüzdeki ay açıklanması ve tanıtımının yapılması bekleniyor.

 

Apple'ın akıllı telefonu iPhone dünya çapında milyonlarca kullanıcıya hitap ediyor.

 

Akıllı teknoloji dünyasının en büyük tanıtım zirvelerinden biri olan WWDC, bu yıl da yine teknoloji severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Apple’ın üst seviye akıllı telefon modeli iPhone 6 için sızıntı görsel ve videoları doğrulayan bir video daha paylaşıldı.

 

2-6 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan WWDC 2014’ün iOS ve Mac OS işletim sistemlerinin tanıtılmasına alışmıştık. Peki ya her yıl Eylül ayında kullanıcı karşısına çıkan iPhone modeli. iOS, Mac OS, akıllı ev kontrolörü ve iWatch’ın tanıtılması beklenen etkinlikte, sürpriz şekilde iPhone 6 tanıtılabilir.

 

San Francisco Moscone Center’de düzenlenecek olan etkinlikte ilginç bir tanıtım videosu çekilmiş. Fransız nowhereelse.fr sitesi tarafından çekilen ve paylaşılan videoda, geçtiğimiz aylardan bu yana sızıntı görsellerde karşımıza çıkan iPhone 6 modelinin kısa tanıtım filmi yer alıyor.

 

Sızıntı videolarda rastladığımız iPhone 6’nın kasasında yer alan gri ve geniş bordürün, tanıtım filmindeki iPhone ile aynı olduğunu görüyoruz. Eğer WWDC 2014’de yeni nesil bir iPhone(6) modeli tanıtılacaksa, sızıntı görsel ve videoların tümü doğrulanmış olacak.

 

iPhone Air Eylül 2014 satışa sunulacak. Apple bu yıl Haziran ayında düzenlenen WWDC'de 100'ün üzerinde teknik eğitimin 1000'i üzerinde Apple mühendisi tarafından verilmesi planlanıyor.

 

Teknoloji devi Apple’ın, yeni iPhone 6’yı planlanandan bir ay daha erken, ağustos ayında piyasaya çıkaracağı iddia edildi.

Tayvan basınında yer alan haberlere göre Apple, bu kararı, rakipleri tarafından piyasaya sürülen geniş ekranlı telefonların artması nedeniyle aldı.

 

Aynı haberlerde, Apple’ın yan sanayicilerine, yeni telefonların üretimine haziran sonunda başlanacağına ilişkin bildirimde bulunduğu da belirtiliyor.

 

Yeni telefonun ABD’de 4.7 inçlik bir ekranla çıkarılacağı, ayrıca 5.5 veya 5.6 inçlik ekrana sahip üst versiyonunun da olacağı kaydediliyor.

 

Iphone 6'da hangi özellikler mevcut?

 

Yılın ikinci çeyreğinde üretimi planlanan ve birkaç hafta sonra üretimine başlanacak iPhone 6‘ya talebin diğer Apple ürünlerinde olduğu gibi çok olması bekleniyor. Birçok uzman iPhone 6’nın piyasada çok talep göreceğini belirtirken bazı analistler yorumlarında Apple’ın yeni telefonu için 90 milyon sipariş verildiğini iddia ediyor. Daha büyük bir ekrana sahip olacağı söylenen Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 6’nın ayrıca A8 işlemci, dört çekirdekli grafik ve daha fazla gelişmiş bir 10 mega piksellik kameraya sahip olacağı belirtiliyor. Uzmanlar ayrıca üretimine başlanacak olan iPhone 6’nın bu yaz raflarda yerini alabileceğini belirtti.

 

Akıllı teknoloji pazarında rekabet ve gizem, tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Barselona’da düzenlenen MWC 2014’de tanıtımı gerçekleştirilen Samsung Galaxy S5, akıllı telefon karşılaştırmalarında esas rakip olarak görevini sürdürüyor.

 

Apple’ın yeni nesil akıllı telefon modeli iPhone 6’a ait olduğu öne sürülen yeni bir sızıntı görsel daha paylaşıldı. Konsept görsel ve videoların yanı sıra kalıplarla karşılaştırmalar için üretilen “iPhone 6”, Samsung’un üst seviye akıllı telefon modeli Galaxy S5 ile kamera karşısında boy gösterdi.

 

Konsept tasarımlar ve karşılaştırmalar yapan Macitynet.it tarafından paylaşılan görsellere göre iPhone 6, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPod Touch’ın tasarımını andırıyor. 4.7 inç ekran boyutuyla dikkat çeken iPhone 6, iPhone 5/5S’in kasasına kıyasla daha ince, büyük ve kıvrımlı bir kasa çizgilerine sahip.

 

Değişen sadece kasa da değil!

 

Galaxy S5’den daha kısa olduğu göze çarpan iPhone 6’nın, ses kısma açma ve sessize alma tuşlarında ilk kez büyük bir değişikliğe gidilmiş; tabi iPhone 5C’nin tasarımını saymazsak. Macitynet tarafından paylaşılan görsellerde, iPhone modellerinde standartlaşmış kilit açma/kapama butonunun sağ tarafa alındığı dikkat çekiyor.

 

Bakalım bu değişiklik Apple’ın fanatik kullanıcıları tarafından nasıl bir yoruma maruz kalacak.

 

iPhone 6 2014 yılının en çok beklenen ve konuşulan akıllı telefonlarından biri ve Apple'ın son olarak çıkardığı IPhone 5 serilerinden sonra iPhone 6'nın söylentileri hızla artmakta. Bu söylentilerin hepsini bir araya topladığımızda önümüzdeki aylarda iPhone 6 hakkında bilmeniz gereken her şeyi bileceksiniz. Biz elimizden geldiği kadar sizlere, iPhone 6 çıkış tarihi, iPhone 6 fiyatı hakkında bilgileri vermeye çalışacağız.

 

iPhone 6 Fiyatı Ne Olacak?

 

Apple Haziran ve Ekim ayları arasında beş ay dışında yeni bir iPhone piyasaya sürmüş değil. Tarih kitapları Eylül / Ekim 2014 tarihinde yeni iPhone 6 çıkış zamanı olacağını işaret ederken, söylentiler Apple, bir sonraki nesil iPhone akıllı telefonunu açıklayacak mı?

 

Başka bir söylenti ise, Tayvan medya haberine göre tanımlanamayan tedarik zinciri kaynaklarından dolayı, iPhone 6 Ağustos ayında başlanacak olmasıdır. Yani beklentilerden önce çıkabilir.

 

Önceki iPhone çıkış tarihi:

 

Apple'ın iPhone tarihinin daha iyi bir fikir edinebilmek için, burada çok ilki 2007 yılında açıldı yana iPhone'lar serbest tarihler.

 

iPhone 1st gen Haziran 2007

iPhone 3G Temmuz 2008

iPhone 3GS Haziran 2009,

iPhone 4 Haziran 2010

iPhone 4s Ekim 2011

IPhone 5 2012 Eylül

iPhone 5s/5c Eylül 2013

 

İlk bakışta iPhone 6 için söylentiler

iPhone 6 Yayın Tarihi: Eylül 2014

iPhone 6 Ekran boyutları: 4.7-5.5-inç (ya da her ikisi)

iPhone 6 Fiyatı: 16GB 549 £, 32GB 629 £, 64GB 709 £: Varolan ile aynı

iPhone 6 olası yeni özellikler:

 

128GB dahili depolama veya genişletilebilir depolama kadar

Iyi bir kamera

Yeni iOS 8 işletim sistemi

Kalp hızı EarPods

NFC çipi

A8 işlemci

Kablosuz şarj

Apple'ın rivayet iWatch ile çalışacak

Safir cam ve Liquidmetal tasarım

 

iPhone 6'da yeni sorun!

 

Yeni bir iddiaya göre Apple, bu iPhone 6 modelinin gün ışığına çıkması o kadar kolay olmayacak!

 

Önde gelen bir Apple analistinin iddiasına göre iPhone 6'nın büyük modelinde ciddi üretim sorunları yaşanıyor. Sorunların Apple'ın iPhone 6'nın bu modelinin çıkışını geciktirmesine yol açabileceği ileri sürülüyor.

 

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'nun araştırma notunda yer alan bilgilere göre Apple, 4.7 inç'lik iPhone 6'nın üretiminde yaşadığı zorlukları 5.5 inç'lik modelde çok daha yoğun olarak yaşıyor. Analist, "5.5 inç'lik iPhone 6'nın 2014 bitmeden önce çıkmayabileceğini veya Ekim ayında çok kısıtlı sayıda piyasaya sürülebileceğini" söylüyor.

 

Apple'ın hücre-içi ekran paneli ve metal kasayla ilgili üretim sıkıntıları yaşadığı söyleniyor. Bunun yanında Kuo'dan alıntı yapan AppleInsider'a göre 5.5 inç'lik modelin safir cam gövdesi, "yakın zamanda düşme testlerini geçmekte zorlanabilir." Kuo, internette dolaşan safir cam gövdeli 4.7 inç'lik iPhone 6 görüntülerine rağmen, sadece 5.5 inç'lik modelde safirin kullanılacağına inanıyor.

 

iPhone 6'nın 5.5 inç'lik modelinde üretim sıkıntıları yaşandığına dair raporlar, daha önce de ortaya çıkmıştı. Ancak Bloomberg, geçen ayki raporunda iki modelin üretiminin de bu ay başlayacağını söylemişti.

 

Çakma iPhone 6 Çin'de satışa çıktı, fiyatı da 500 TL!

 

iPhone 6'yı biz tüm dünya ile birlikte Eylül ayında beklerken Çin'de halihazırda satışa sunuldu bile! Elbette gerçeği değil, klonu!

 

Apple'ın dört gözle beklenen ve bugüne dek sayısız fotoğrafı yayınlanan telefonu iPhone 6'nın nasıl özellikler taşıyacağı henüz net değil; ancak cihazın iki farklı modele sahip olacağı ve birinin geniş ekran kullanacağı düşünülüyor.

 

Tam bu noktada ise Çinli bazı işgüzarlar fırsatı kaçırmıyor ve Apple'dan önce sözde iPhone 6'yı ülkede satışa sunuyor! 500 TL'ye satılan ve kimi iOS işletim sistemiyle, kimi ise iOS'un arabirimini kullanan başka bir işletim sistemini kullanan çakma iPhone 6'yı görenler gözlerine inanamıyor.

 

Çakma iPhone 6'yı bir diğer çakma telefon olan Galaxy S3'le fotoğraflayan bir kullanıcı ise fotoğrafı internete yükleyerek olayı ortaya çıkardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...