Tgrt Haber
29 Ağustos 2014 20:43 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

MEB binlerce öğrencinin merakla beklediği sayıyı açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG için yerleştirme işlemlerini 22 Ağustos'ta yapmıştı. MEB okullarda boş kalan kontenjanları sitesinde açıkladı. TEOG boş kontejanlarını öğrenmek ve TEOG nakil işlemleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

MEB binlerce öğrencinin merakla beklediği sayıyı açıkladı
meb,teog,boş kontenjan,sonuç,2014 teog,milli eğitim bakanlığı,e okul,teog boş kontenjan,

Milli eğitim Bakanlığı orta öğretim kurumlarında bu hafta oluşan boş kontenjanları bugün saat 19:00'da açıklayacak. Yeni kontenjanlara nakil başvuruları önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri e-okul üzerinden yapılabilecek.
Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG sonrası istemediği okula yerleşen yaklaşık 40 bin öğrenci velisine çağrıda bulundu: "Özel okullara geçişlerin başlamasıyla devlet okullarında şimdiden 15 bin kontenjan oluştu. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden itibaren yapılabilecek" dedi. Avcı, 40 bin öğretmen atamasının ise Meclis'in olağanüstü toplanmasıyla çözüleceğini açıkladı.  Bakan Avcı, Cibuti Eğitim Bakanı Djama Elmi Okieh ile görüşmesinin ardından gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı. Bu haftadan itibaren özel okullara geçişlerin başlamasıyla devlet okullarında yeni kontenjanların oluşmaya başladığını belirten Avcı, "Son aldığım bilgiye göre bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden itibaren yapılabilecek" dedi.Resmi okullar arasındaki "yerleştirme nakil işlemleri" ise veli tarafından öğrencisinin kesin kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine şahsen başvuru ile değerlendirmeye alınacaktır. "Yerleştirme nakil işlemleri", haftalık yapılacak olup, öğrencilerimiz her bir nakil talebinde sadece tek okul tercihinde bulunacaktır.

 

TEOG BOŞ KONTENJANLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...