Tgrt Haber
01 Ekim 2014 10:52 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Tapu işlemleri artık E-Devlet uygulamasından yapılabilecek

E-devlet üzerinden artık tapu işlemleri gerçekleştirilebilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde üretilen verilere vatandaşlar E-devlet uygulmasından ulaşabilecekler.

Tapu işlemleri artık E-Devlet uygulamasından yapılabilecek
e-devlet, e-devlet uygulaması, tapu işlemleri,

Vatandaşların pek çok işlemi internet üzerinden kolayca yapabilmesini sağlayan E-devlet yeni bir kolaylık daha sağlıyor. Artık vatandaşlar tapu konusunda da E-devlet uygulamasından faydalanabilecekler. Tapu müdürlüklerine gitmeden taşınmazlarının durumları hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar internet üzerinde yapacakları sorgulama sonucunda istedikleri bilgiye ulaşabilecekler. E-devlet uygulamasıyla vatandaşlar beklemeden işlemlerini halledebilecekler. Bu anlamda zamandan da tasarruf sağlanmış olacak. E-devler uyglamasına ulaşabileceğiniz bağlantı aşağıda yer almaktadır.
E-DEVLET UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından üretilen ve sunulan verilere elektronik ortamda güvenilir bir biçimde ulaşılabilindiği belirtildi. Bunun sonucunda vatandaşlar tapu ve kadastro işlemleri hakkında E-devlet uygulamasında yararlanma hakkına sahip olacaklar. Artık sorgulamaları bilgisayar üzerinden kendileri gerçekleştirebilecekler. E-devlet uygulamasından yararlanmak için ise öncelikle E-devlet şifresi almak gerekiyor. Bu şifreyi almak için PTT şubelerinden yararlanılabiliyor. Vatandaşlar şifre işleminin ardından E-devlet uygulaması kapsamında yer alan tüm işlemleri internetten yapabilecekler.
Tapu-kadastro verileri elektronik ortamda güvenli bir şekilde paylaşılırken, yapılan protokollerle de 52 adet kamu kurumu ve 15 adet banka, 21 tanesi büyükşehir belediyesi olmak üzere toplam 878 adet belediye başkanlığı bu uygulamadan faydalanıyor. Pek çok kamu yatırımının alt yapısını teşkil eden tapu-kadastro verilerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde elektronik olarak sunulması yatırımların gecikmeksizin gerçekleşmesine katkı sağlıyor.
Açıklamada, içinde yaşanılan bilişim çağında bilgiye, hızlı, etkin, ekonomik ve güvenilir olarak erişilmesinin bir zorunluluk olarak ortaya çıktığına dikkat çekilerek, "Buna bağlı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında üretilen verilere elektronik ortamda toplam 878 adet kamu kurumu ve birçok vatandaş e-devlet üzerinden güvenli bir biçimde erişilebiliyor. Zaman içerisinde bu rakamların artırılması hedefleniyor" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...