Tgrt Haber
24 Kasım 2014 14:36 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

MHRS randevu alma nasıl yapılır? MHRS muayene iptal etme

Milyonlarca vatandaşa randevu alma konusunda kolaylık sağlayan MHRS sistemi hakkında tüm detaylar burada. MHRS randevu nasıl alınır? MHRS muayenesi nasıl iptal edilir?

MHRS randevu alma nasıl yapılır? MHRS muayene iptal etme
mhrs giriş,mhrs 182,mhrs haberleri,mhrs yetki talebi,mhrs randevu merkezi,mhrs yeni üye,mhrs kocaeli,mhrs iptal

Milyonlarca vatandaşa randevu alma konusunda kolaylık sağlayan MHRS sistemi hakkında tüm detaylar burada. MHRS randevu nasıl alınır? MHRS muayenesi nasıl iptal edilir? Gelişen teknoloji ile birlikte artık birçok işleminizi sanal ortamdan rahat bir şekilde yapabilme imkanına sahipsiniz. Sanal ortam artık çağımızın vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Sanal ortamda yapılan işlemlerin kapsamının çoğalması sonucu artık belli bir prosedür isteyen işlemleri eskisi gibi vakit kaybetmeden kolay ve rahat bir şekilde yerine getirmenizi sağlıyor. Sanal ortamın bu kadar gelişme göstermesine tepkisiz kalmayan devlet kendisine sanal ortamda belli başlı uygulamalar ile yer aramaktadır. Bu uygulamalar içinde yer alan programlardan birisi de MHRS yani Merkezi Hekim Randevu Sistemi uygulamasıdır. Bu uygulama ile birlikte artık Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan ve hizmet sunan hastanelerde ve bunların yanında Ağız ve Diş Sağlığı merkezlerinde randevu işlemlerinizi yerine getirebilirsiniz.
Sistemin gelişmesi ve hizmete girmesi ile birlikte artık hastanelerde sıra beklemek yerine online olarak ya da telefonda 182 numarasını arayarak randevu alabilir ve her nedense gidemediğiniz ya da aksamak zorunda olan randevularınızı yine online ve 182 numarasını arayarak iptal ettirebilirsiniz. Merkezi Hekim Randevu Sisteminin ne olduğu merak ediyor ve randevu alım ve iptal işlemlerinin nasıl yapıldığını bilmek istiyorsanız yazımızda size gerekli olan bilgileri vereceğiz.
Merkezi Hekim Randevu Sistemi Nedir ?
Merkezi hekim sistemi ile birlikte hastalar artık hastanelerde saatlerce sıra beklemek zorunda kalmadan sistem aracılığı ile randevu işlemini gerçekleştirebilmektedir. Merkezi Hekim Randevu Sistemi TC Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak 2. ve 3. basamak hizmet sunan ve bu kapsamda çalışan hastaneler ile Ağız ve Diş merkezler için hem sanal ortamda hem de telefon ile hizmet sunan istediğiniz hekim ve istediğiniz hastaneden randevu almanızı sağlayan bir sistemdir.
Merkezi Hekim Sistemi Neyi Amaçlamaktadır ?
Hastaneler arası iş bölümü yaparak belli bir hastanede oluşacak olan yığılmalara engel olmak ve hastanelerin daha iyi hizmet sunmasını sağlamaktır. Ayrıca hastane bekleme sürelerini ortadan kaldırmak, sağlık hizmetlerinin verimini ve kalitesini arttırmaktır. Bunların yanında Merkezi Hekim Sisteminin kurulması arasındaki amaçlardan saymaya devam edecek olursak, sağlık politikalarını genişletmek ve vatandaşlara daha iyi sağlık hizmetleri sunmak olarak sayabiliriz.
Merkezi Hekim Sisteminden Randevu Nasıl Alınır ?
Merkezi Hekim Sisteminden faydalanarak istediğiniz hastane ve hekimden randevu almak istiyorsanız yazının devamında yer alacak olan kısımları takip etmeniz yeterli olacaktır.
Alo 182’yi Arayarak Randevu Alma;
Evden, işten, cepten fark etmeksizin 182 numarasını çevirip Merkezi Hekim Sistemi uygulamasından yararlanabilirsiniz. Bu numarayı aradıktan karşınıza çağrı merkezinde yer alan asistan çıkacaktır. Daha sonra sizden TC kimlik numaranız istenecektir. Telefondaki asistana TC kimlik numaranızı verdikten sonra asistan sizin kimlik doğrulama işleminizi yapacaktır. Daha sonra sizden randevu talebinde bulunmak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim bilgileri istenecektir. Daha sonra telefondaki asistan istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim için uygun olan tarihleri size söyleyecektir. Sizde buradan size en uygun olan tarihi seçerek hastane randevu işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.
İnternet Üzerinden Randevu Alma;
Vatandaşlar 182 numaralı telefonu aramaktan ziyade sanal ortamın sunduğu imkan ile Merkezi Hekim Sisteminden randevu alabilmektedir. Vatandaşlar randevu almak istediği hastanenin internet ortamına girerek orada yer alacak olan online randevu al butonuna basarak randevu alma işlemini gerçekleştirebilirler. Burada karşınıza çıkacak olan sayfada sizden hangi poliklinikte tedavi olmak istediğiniz ve hangi hekimi tercih etmek istediğiniz bilgileri ile TC kimlik numaranız istenecektir. Tüm bu işlemleri yerine getirerek sizde online ortamda Merkezi Hekim Sistemini kullanmış olup randevularınızı alabilirsiniz.
Randevu Nasıl İptal  Edilir ?
Alo 182’yi arayarak randevu iptal etme;
Merkezi Hekim sisteminden alo 182 numaralı telefonu arayarak randevu aldınız ve randevunuza bir şekilde gidemeyeceğiniz ihtimali ortaya çıktı. Peki bu durumda ne yapmanız gerekmektedir. Tek yapmanız gereken randevu saatine 80 saat kalacak zamana kadar yeniden 182 no’ lu telefonu aramak ve randevu iptal talebinde bulunmak olacaktır. Tek yapmanız gereken 182 numarasını çevirmektir. Daha sonra karşınıza çıkacak olan asistana randevu talebimi iptal etmek istiyorum demeniz yeterlidir. Telefonun öteki tarafında yer alan asistan sisten TC kimlik numaranızı isteyecektir. TC kimlik numaranızı aldıktan sonra randevu işleminizi onaylayacaktır. Daha sonra sizin randevu bilgileriniz doğrulanacaktır. Randevu bilgileriniz doğrulandıktan sonra sizden iptal etmek istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim bilgileri istenecektir. Bu bilgileri de asistana söyledikten sonra artık randevu iptal işleminiz gerçekleşmiş olacaktır.
İnternet üzerinden randevu iptal etme;
Merkezi Hekim Sisteminin online uygulama sayfasına giriş yapınız. Daha sonra açılacak olan sayfada yer alan sizden şifre ve TC kimlik numarası istenecektir. Bu bilgileri eksiksiz olarak girdikten sonra artık sisteme giriş yapmış olacaksınız. Sisteme giriş işleminin başarı ile yaptıktan sonra açılacak olan sayfada randevu geçmişi diye bir bölüm yer alacaktır. Bu bölüme tıklayınız. Randevu geçmişi bölümüne tıkladıktan sonra sizin o zamana kadar almış olduğunuz randevu bilgileriniz karşınıza çıkacaktır. İşte tam bu noktada randevu iptal işlemini yapabilirsiniz. Bu bölümde iptal etmek istediğiniz randevu tarihi ve bilgilerini seçerek randevu iptal kısmına tıklayınız böylelikle online olarak almış olduğunuz her nedense gitmekte sıkıntı yaşadığınız randevu işlemini kolay ve rahat bir şekilde iptal edebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Barış 16 Kasım 2022 20:18

Kaplan

Sonraki Haber Yükleniyor...