Tgrt Haber
24 Kasım 2014 14:40 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:59

SGK sorgulama ne zaman emekli olabilirim?TC Kimlik No ile SGK-SSK tescil kaydı

TC Kimlik numarası ile SGK-SSK sorgulaması yapabilirsiniz. İşte SGK ne zaman emekli olabilirim sorgulaması ve SGK-SSK hakkında tüm detaylar...

SGK sorgulama ne zaman emekli olabilirim?TC Kimlik No ile SGK-SSK tescil kaydı
sgk sorgulama ne zaman emekli olabilirim,sgk borç sorgulama,sgk emekli sorgulama,bağkur sorgulama,sgk sorgulama şifre,sgk sorgulama 2022,tc sgk sorgulama,sgk sorgulama ne zaman emekli olurum

TC Kimlik numarası ile SGK-SSK sorgulaması yapabilirsiniz. İşte SGK ne zaman emekli olabilirim sorgulaması ve SGK-SSK hakkında tüm detaylar... Hızla ilerleyen teknoloji ile artık online işlemler oldukça önem kazanmakta ve bu uygulamalar her geçen gün internet ortamında sayısını arttırmaktadır. Bu uygulamaların arasında yer alan ve online olarak hizmet sunan uygulamalardan birisi de SSK ve SGK uygulamalarıdır. Bu uygulamaların sağladığı kolaylık ile birlikte artık işe giriş tarihinizi, yatırmış olduğunuz prim miktarını, ne zaman emekli olacağınızı, ne kadar prim borcunuzun olduğu, emekli olduğunuz zaman ne kadar emekli maaşı alacağınızı, emekli maaşınızda ne kadar kesinti yapılacak bu gibi benzeri bilgilere ulaşabilirsiniz. Biz size bu yazımızda bu uygulamalardan nasıl yararlanabilirsiniz bunun hakkında bilgi vermeye çalışacağız.
SGK E-HİZMETLER UYGULAMASI
Tescil Kaydı Tespiti
Tescil kaydı uygulaması ile aşağıda yer alacak olan uygulamalara ulaşabilirsiniz. Bu uygulamalara TC kimlik numaranız ile girip gerekli bilgileri girdikten sonra istediğiniz bölümler ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
4A Tescil Kaydı Tespiti; 4a tescil kaydı işlemi ile birlikte işe giriş tarihini öğrenebilirsiniz. İşe giriş tarihinizi öğrenerek ne kadar ve kaç gün prim yatırmışsınız ve emekli olmak için kaç gün prim yatırmanız gerekmektedir bu bilgilere ulaşabilirsiniz. SSK kapsamında kaç gün çalışmışsınız bunun bilgisine ulaşabilirsiniz. Size tek lazım olan TC kimlik numaranızdır.
4B Tescil Kaydı Tespiti; Eğer işe giriş tarihinizi merak ediyor ve ne kadar prim yatırdığınızı öğrenmek istiyorsanız 4B tescil kaydı uygulamasının kullanabilirsiniz bu uygulama ile birlikte BAĞ-KUR’ a bağlı olarak kaç gün prim yatırdığınızı ve işe giriş tarihinizi öğrenebilirsiniz.
4C Tescil Kaydı Tespiti; Bu uygulama ile birlikte artık sizde işe giriş tarihinizi öğrenebilir ve ne kadar kaç zamandır prim yatırdığınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken SGK resmi sitesini ziyaret etmek ve E-Hizmetler bölümünde yer alan 4C tescil kaydı tespiti kısmına tıklamaktır.
Emekli Aylık Bilgisi
Bu bölümde emekli olacağınız zaman ne kadar emekli maaşı alacaksınız onu öğrenebilirsiniz. Yine bu bölümde de 4A, 4B ve 4C olacak şekilde bir ayrıma gidilmiştir. 4A’ ya bağlı olarak ne kadar emekli maaşı alacaksınız bunu öğrenmek için ilk olarak SGK resmi sitesini ziyaret edin daha sonra bu sitede yer alacak olan E- Hizmetler kısmına giriniz. Bu kısımda sizin karşınıza emekli aylık bilgisi bölümü altında 4A emekli aylık bilgisi, 4B emekli aylık bilgisi ve 4C emekli aylık bilgisi bölümleri yer almaktadır. Bu bölümlerden size uygun olan bölümle ilgili işlem yapmak için başlıkların üstünde yer alan E- Hizmetler uygulaması başlığına tıklayınız. Daha sonra açılacak olan sayfada TC kimlik numaranızı girerek işlem yapabilirsiniz. SGK’ nın sunmuş olduğu bu hizmetten yararlanarak sizde emekli maaşınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu uygulamadan yararlanmak ise oldukça basit ve kolaydır.
Emekli Aylık Kesintisi
Bu bölümde size SGK sizlere emekli olmaya hak kazandığınız zaman maaşınızda ne kadar bir kesinti olacak ya da ne kadar maaş alacaksınız onun hakkında hizmet sunmaktadır. Yalnız bu uygulama diğer uygulamalara göre farklılık göstermektedir. Bu uygulama sadece 4C emekli aylığı kesintisi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 4C emekli aylığı kesinti konusunda bilgi sahibi olmak istiyorsanız ilk olarak SGK resmi sitesine giriş yapınız. Daha sonra açılacak olan sayfada E-Hizmetler bölümüne giriniz. Burada uygulamalar arasında yer alan Emekli Aylık Kesintisi başlığı altında yer alacak olan 4C emekli aylık kesintisi yer alacaktır. Bu uygulamadan yararlanmak için başlıkların üst kısmında yer alan E- Hizmetler uygulaması yazısına tıklayınız. TC kimlik numaranızı girdikten sonra artık gerekli gördüğünüz işlemleri yapabilirsiniz.
Hizmet Bilgisi
SGK’ nın E- Hizmetler başlığı altında sunduğu işlemlerden birisi de 4A ve 4B hizmet bilgisi işlemleridir. SGK bu uygulama ile birlikte bünyesinde prim yatırmakta olan bireylere prim gün sayıları, ne kadar süredir SGK’ lı olarak çalıştıkları ve ne kadar prim yatırdıkları hakkında bilgi hizmeti sunmaktadır. Bu uygulama ile birlikte artık sizde primli gün sayınızı ne kadar süredir SGK’ ya bağlı olarak çalıştığınızı ve ne kadar prim yatırdığınızı online olarak kolay ve rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu uygulamaya ulaşmakta tıpkı diğer uygulamalara ulaşmak gibidir. SGK resmi sitesine giriş yapıp E- Hizmet bölümüne tıkladığınız zaman karşınıza çıkacak olan sayfada Hizmet Bilgisi başlığı altından bu uygulamaya ulaşabilir ve gerekli duyduğunuz işlemleri yapabilirsiniz.
İş Göremezlik Ödeme
SGK bünyesinde yer alan ve sizinde online olarak kullanabileceğiniz uygulamalardan birisi de iş göremezli ödeme uygulamasıdır. Eğer çalışırken bir iş kazası geçirmiş ve belli bir süre işinize ara vermek zorunda kaldıysanız SGK size iş göremezlik ödemesi yapmaktadır. Doktordan alınacak olan iş göremezlik raporu ile birlikte SGK’ ya başvuruda bulunabilirsiniz. Bu başvuru ile birlikte iş göremezlik ödemesine hak kazanıp kazanmadığınızı SGK’ nın sunduğu bu uygulama ile öğrenebilirsiniz. Eğer sizde 4A ve 4B’ ye bağlı olarak hizmet vermekteyseniz iş göremezlik ödeme bilgisine SGK resmi sitesi üzerinde E- Hizmetler uygulamasında yararlanarak ulaşabilirsiniz.
Provizyon Sorgulama
Sağlık provizyonu, sigortalı vatandaşların hastanelerden faydalanması için uygulamaya konulmuştur. Sağlık provizyonu ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmayan vatandaşlar hastanelerde mağdur oluyor ve sıkıntılara düşüyordu. Aslında basit bir işlem ile bu problemlerden kurtulabiliyorsunuz. Bu işlem sayesinde hastanelerde rahat bir şekilde tedavi olabiliyorsunuz. Sigortalı olarak sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için gereken prim gün sayınızı doldurduysanız, bulunduğunuz yerdeki Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek “Sağlık Provizyonu” işlemini yaptırmak istediğinizi söylemelisiniz. Konuyla ilgili olan vatandaşlar sayesinde kısa sürede bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak SGK'ya giderken kimlik fotokopinizi yanınızda götürmeyi unutmamalısınız.
GSS Tescil ve Prim Borcu Sorgulama
Genel Sağlık Sigortası (GSS) hiçbir kuruma bağlı olmayan vatandaşlara sağlık hizmetlerinden mahrum kalmamaları için uygulamaya geçirilen bir hizmettir. Bu uygulama ile birlikte hiçbir kapsamda yer almayan ve prim yatırmayan vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinde mahrum kalmamaktadır. Ancak bu uygulamadan da yararlanmak için belli bir miktar prim yatırmanız ve eğer primlerinizi zamanında yatırmadıysanız borcunuz olmaktadır. İşte bu noktada yine SGK devreye girmekte ve sunmuş olduğu E- Hizmetler uygulaması ile birlikte biz vatandaşlara GSS Tescil ve Prim Borcu hakkında bilgi vermektedir.
İsteğe Bağlı 4C Bilgileri
SGK’ nın bu başlık altında sunmuş olduğu hizmet ile artık biz vatandaşlar isteğe bağlı olarak 4C bilgilerimize ulaşabiliriz. İsteğe bağlı olarak ulaşabileceğimiz 4C bilgileri ise tescil ve tahakkuk bilgileridir. Bu bilgilere SGK resmi sitesine girip E- Hizmetler kısmına tıklayarak ulaşabiliriz. Size bu işlemlerde lazım olacak tek şey ise TC kimlik numaranızdır.
SGDP Tescil Kaydı Sorgulama
Emekli maaşını alıyorken yeni bir işte çalışmaya başlayan kişiler için SGDP yani sosyal güvenlik destek primi ödenmektedir. Bu primin oranı kısa vadeli sigorta kolları prim oranına % 30 oranının eklenmesi yolu ile belirlenir. % 30'luk primin % 7,5'lik kısmı işçi, % 22,5'lik kısmı ise işveren payı olarak dikkate alınmaktadır. Ödenen bu destek primi emekli maaşında bir etkileşime yol açmaz, zira bu destek primi kısa vadeli sigorta kolları olarak adlandırılan iş kazası ve meslek hastalığı sigortaları için ödenir. Prim ödendiği sırada meslek hastalığı geçirirseniz ya da yüzde 10 ya da daha fazla oranda çalışamaz hale gelirseniz, SGK tarafından size "sürekli iş göremezlik geliri" verilir. İşte bu noktada iş göremezlik geliri elde etmek için SGDP ödemeleriniz yapılıp yapılmaması önemlidir. Sizde SGDP ödemelerinizin yapılıp yapılmadığı SGK üzerinden öğrenebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...