Tgrt Haber
26 Kasım 2014 12:38 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

2014 TEOG ilk sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG sınavının ilk oturumu bu sabah yapıldı. Öğrenciler geleceklerini belirleyecek sınav için ter döktüler. Peki TEOG sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG sonuçları açıklanma tarihi burada..

2014 TEOG ilk sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak?
teog, teog sonuçları ne zaman açıklanacak, teog soruları, teog 2014, teog sonuçları açıklanma tarihi,

TEOG sınavının ilk oturumu bu sabah yapıldı. Öğrenciler geleceklerini belirleyecek sınav için ter döktüler. Peki TEOG sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG sonuçları açıklanma tarihi burada.. Sabah saat 09.00'da, Türkçe; 10.10'da matematik ve 11.20'de din kültürü sınavı yapıldı. 40'ar dakika süren sınavlar, öğrencileri bir hayli terletti. TEOG 27 Kasım'da da devam edecek. Yarın saat 09.00'da fen ve teknoloji; 10.10'da İnkılap tarihi ve Atatürkçülük ile 11.20'de İngilizce sınavları yapılacak. TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? TEOG sonuçları için MEB, OCak ayını işaret ediyor. Dün ve Bugün yapılan sınavların sonuçları yaklaşn bir ay sonra açıklanmış olacak.TEOG FEN VE TEKNOLOJİ SORULARI  Tablo sorularında öncelikle soruya odaklanılıp ardından soruyu okumalısınız. Eşleşme sorularında, eşleşmeleri tablonun yanına yazmanız faydanıza olacaktır. Paragraf sorularında genellikle seçeneklerde verilenlerin tamamı doğru ifade olur. Ancak orada sadece paragrafta anlatılan bilgiye göre sorunun cevabı aranmalıdır. YABANCI DİL SORULARI Yabancı dil sorularını çözebilmek için Türkçe dil bilginizin iyi olması size artı puan katacaktır. "Why", "who", which, "how" gibi soru sözcüklerine dikkat edin. Bu sözcükler paragraf, diyalog ve tablo sorularında karşımıza çıktığı için çok önemlidir. Kullanılan soru kalıbının anlamına uygun cevaba yönelin. Paragraf sorularından önce şıkları okuyun.
TEOG HAKKINDA ÖĞRENCİLER NE DEDİ?
Ecem @taydelena1
#teog Türkçede cümlenin ögelerinden korkuyodum sadece 1 soru cikti ndjf
 ösrön @fivesosbixch
Matematikte cidden zorlandım #TEOGMAĞDURU #teogsorucevap #teog
Kartaliçe @iremozdmr_1903
O kadar korktuk ama güzel gecti TEOG yarın da böyle güzel geçer ins
TEOG'da 'selfie' sorusu dikkat çekti
Öğrencilere TEOG sınavında 'selfie' kelimesinin Türkçe karşılığı da soruldu. Cevap ise 'özçekim' olacaktı.
TEOG’da öneriler
Eğitimciler öğrencileri uyararak, daha sonraki oturumlarda olumsuz etkilenmemek için özellikle yarım saatlik aralarda sorular hakkında konuşmamak gerektiğini vurguluyor. Uzmanların son gün ve sınav için önerileri şöyle:
- Son gün sevdiklerinizle vakit geçirin.
- Keyif alacağınız etkinlikler yapın.
- Sınav belgelerinizi mutlaka hazırlayın.
- TEOG ile ilgili konuşmayın.
- Sağlığınızı bozacak yiyecekler yemeyin.
- Son gün ders çalışmak önerilmez ama sizi rahatlatacaksa test çözebilirsiniz.
- Sınav sırasında soru kökünün tamamını okuyun
- Cevap kâğıdına kodlama yaparken, soru numaralarının ve cevap seçeneğinin aynı olup olmadığını kontrol edin.
- Yorulduğunuzda 15 saniye kadar kendinizi dinlendirin.
- Acele etmeyin, zamanı iyi kullanın.
- Sınava başlamadan optik cevap kâğıdındaki bilgileri, soru kitapçığında eksik sayfa ya da baskı hatası olup olmadığını kontrol edin. Bir hata varsa salon görevlilerine durumu bildirin.
- Sınav cevap kâğıdındaki ilgili alanı imzalamayı, soru kitapçık türünüzü cevap kâğıdına kodlamayı ve soru kitapçığınızın ön yüzündeki ilgili yere ad, soyad ve TC kimlik numaranızı yazmayı unutmayın.
- Önce soruyu dikkatlice okuyun ve anlayın, sonra cevap şıklarına geçin.
- Soru kökündeki olumsuz ifadelere (yapamaz, değildir, olmamalıdır vb.) dikkat edin. Altı çizili, kalın yazı karakterli ifadeleri dikkatli okuyun.
- Çözemediğiniz soruları işaretleyip bir sonraki soruya geçin. Böylece bildiğiniz soruyu hızlı çözer, işaretlediklerinizi ikinci turda şık eleyerek, en doğru gelen şıkkı işaretleyerek geçersiniz.
Kendinize güvenerek sınava girin
Beliz Ütebay (500 puan): 3 yıldır liseye hazırlanıyordum son sınıfta daha fazla yoğunlaştım. Günde 250-300 soru çözdüm, ders konularını tekrar ettim. Öğretmnlerin söyledklerini, uyarılarını dinledim. Okulda dersi dikkatle dinliyordum. Okuldan sonra evde kendim test çözerek bu puanı aldım. Önce yarım saat dinleniyordum. Bazen müzik dinliyordum daha sonra ders çalışmaya başlıyordum. Televizyon izlemiyordum. Sosyal hayatımı biraz kısıtladım. Voleybol oynamadım, piyano derslerine gitmedim. Uyku düzenim vardı, en az 8 saat uyuyordum. Sistemle ilk kefa karşılaşan öğrenciler olduğumuz için heyecanlıydım. Sınava ilk girdiğimde kalbim atıyordu ama soruların kolay olduklarını görünce rahatladım. Sınav sorularını dikkatli okudum, birkaç defa kontrol ettim. Son dikikada değiştirdiğim yanıtlar da oldu. Sınav aralarında sorular hakkında konuşmamaya çalıştım. Moralimi hiç bozmadım. Yanlış varsa, geride kaldı diye düşündüm. Bu sürecin ardından ikinci döneme daha rahat hazırlandım, kendime hep güvendim. Düzenli çalıştım, son haftalarda aynı tempoda gittim. Konu eksiği varsa bile sonuç kötü çıkacak diye düşünmemek gerekiyor. Bunları gidermeye çalışmak önemli. Adaylar ilk sınavlarının iyi geçmelerini sağlasınlar. Motive olarak gitsinler, korkmadan, kendilerine güvenerek. Ben bunları düşünerek sınava gittim. Şimdi özel bir okuldayım ve amacım yurtdışında mühendislik eğitimi almak.
Soruları dikkatli okuyun
İlker Can Çiçek (TÜBİTAK derecesiyle 501.24 puan): TÜBİTAK Türkiye Matematik Olimpiyatı birincisi oldum ve Milli Takım’a seçildim. Geçen yıl Genç Balkan Matematik Olimpiyatı’nda yarıştım ve gümüş madalya kazandım. TEOG’da 2 yanlışım vardı ama uluslararası bir başarı elde ettiğim için 4.5 puan eklendi ve puanım 501.24 oldu. TEOG’a uygun olarak kendime öğretmenlerim aracılığıyla bir program yaptım. Günde 250 soru çözüyordum, sınav öncesindeki hafta bu sayıyı 300’e çıkardım. İlk sınav döneminde çok heyecanlıydım ama işlediğimiz konulardan soruların sorulacağını bilmek daha iyi hissetmemi sağladı. Kendime güveniyordum. Denemelerde yapamadığım soruları tekrar edip öğreniyor, çalışma düzeni olarak dershane ve okul öğretmenlerini dinliyordum. Sosyal hayatımda ise olimpiyatlara hazırlandığım için bu alana daha az vakit ayırdım. Özellikle son haftalarda düzenli olarak günde en az 8 saat uyuyordum. Adaylara önerim eski düzenlerini bozmasınlar, soruları sınavda dikkati okusunlar. Yapmadıklarını soruları boş bırakıp sonra dönebilirler. Her soruya yanıt vererek süreyi iyi kullanmalılar. Sınav iki aşamadan oluştuğu için ilki kötü geçtiyse bile diğerine odaklanmak faydalı oluyor. Bu nedenle öğrenciler eksikliklerini tamamlayarak bu süreci başarıyla atlabilirler. Sınav akşamı uykuya, sabah ise kahvaltıya dikkat etmek önemli. Ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına inandıklarında bunu başarabilirler. Ben bu zorlu süreci ilgi duyduğum alanda aldığım uluslararası başarının desteğiyle atlattım ve İstanbul Erkek Lisesi’ne yerleştim. Amacım gelecekte iyi bir üniversite eğitimi almak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...