Tgrt Haber
27 Kasım 2014 15:43 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Erken Emeklilik Şansı İle Ne Zaman Emekli Olurum?

Erken emeklilik şansı emeklilileri oldukça ümitlendirmiş durumda. Ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde emeklilik tarihinizin detaylarına ulaşabilirsiniz!

Erken Emeklilik Şansı İle Ne Zaman Emekli Olurum?
erken emeklilik haberleri,erken emeklilik yasa tasarısı,erken emeklilik şartları,ne zaman emekli olurum,erken emeklilik yasası

Büyük bir çoğunluğumuz iyi bir eğitim aldıktan sonra ya da direkt olarak iş hayatına bir şekilde girmiş oluruz. Çalıştığımız süreç boyunca birçok yönden maddi ve manevi sıkıntı yaşayabilmekteyiz. Özellikle bazı iş gruplarında çalışma şartları, saatleri ve ücretleri bir hayli zorlayıcı olabilmektedir. İster zor şartlar altında olsun ister olumlu şartlar altında olsun her çalışan vatandaş emeklilik hayalleri kurmaktadır. Hayatımızın büyük bir kısmını işgal eden iş hayatı elbette ki bizi yıpratmakta ve yormaktadır. Bu durumda iş yaşamı emeklilik ile bir son bulacaktır. Özellikle geleceğimizi garanti altına almak ve rahat bir yaşam adına emeklilik şartları çok büyük önem arz etmektedir. Ayrıca rahat ve sağlıklı bir yaşlılık yaşamı edinmek için de emekliliğin niteliği önemlidir. Bundan dolayı çalışan vatandaşlar çalışma süreçleri boyunca ne zaman emekli olacaklarını hesaplayıp tahmini bir yaklaşımda bulunurlar. Ama en doğru hesaplamayı yapmak her zaman kolay olmayabilir. Ayrıca bu hesaplama her zaman doğru sonucu da vermeyebilir. Bundan dolayı çalışan vatandaşların hayalini süsleyen emeklilik ile ilgili merak edilen konulara bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

İlerleyen yaşları garanti altına almak ve rahat yaşamak için bir takım sosyal güvenceler altında emeklilik başvurusunda bulunmak en doğru ve sağlıklı seçenek olacaktır. Emeklilik başvurusunda bulunduktan sonraki süreçte ise belli bir prim ödemesi yapmak gerekli olmaktadır. Bilindiği üzere prim ödemeleri her ay belli bir miktarda ödenmek durumundadır. Primlerini her ay düzenli bir şekilde ödeyen vatandaşların ise aklına ilk gelen soru ne zaman emekli olabilecekleridir. Bu doğrultuda bu yazımızda ne zaman emekli olunabileceği ile ilgili bazı bilgilendirmelerde bulunabiliriz.
NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
Hangi tarihte, kaç yaşında emekli olabileceği konusunda hemen her vatandaşın kafasında soru işareti bulunmaktadır.
Bu gibi soruların cevabını öğrenmek için artık internet olanaklarından yararlanabilirsiniz. İnternet üzerinden ‘Ne Zaman Emekli Olurum?’ uygulamasını kullanarak işlem yapabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak ise oldukça basit ve pratiktir. Bahsi geçen ‘Ne Zaman Emekli Olabilirim?’ uygulaması birçok yönden avantajlı bir uygulamadır. Özellikle bu uygulama sayesinde resmi kurumlara gitme durumunda kalmadan bulunduğunuz yerden rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilmek için ise bazı şartları sağlamak gerekmektedir. Bundan dolayı öncelikle kişisel durumlarınızı uygulamaya doldurarak işe başlayabilirsiniz. Bu kişisel durumlar ise; erken emeklilik, yaş şartı ya da maluliyet gibi bilgilerden oluşmaktadır. Sisteme girmiş olduğunuz bu kişisel bilgilerinize göre ne zaman emekli olacağınızı kolaylıkla öğrenebilmeniz mümkündür.
‘Ne Zaman Emekli Olurum?’ uygulamasını kullanırken, hangi kuruma bağlı olduğunuz da önem arz etmektedir. Hangi kuruma bağlı iseniz o kuruma göre ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Bağlı olduğunuz kurumlar SGK kapsamı altında yerini alan BAĞ-KUR, Emekli Sandığı ve SSK kurumlarından herhangi biri olabilir. BAĞ-KUR , Emekli Sandığı ve SSK için ayrı ayrı üç şekilde sunulan kolay ve hızlı bir uygulama mevcuttur. Üstelik üçünün de kullanımı hemen hemen aynı şekildedir.
‘NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?’  UYGULAMASI NEDİR?
Henüz yeni bir uygulama olan ‘Ne Zaman Emekli Olurum’ uygulaması hakkında bilinmesi gereken bazı durumlar vardır. Örneğin bu uygulama SGK kapsamında çalışan kişiler için oluşturulmuş bir uygulamadır. SGK kapsamında değerlendirilen vatandaşların ne zaman emekli olacaklarına dair bilgi edinmelerini hedeflemiştir. SGK kapsamında çalışan bireylerin hangi tarihte emekli olacaklarını hesaplamaktadır. İş yaşamı devam eden vatandaşlar ne zaman emekli olacaklarını merak ettiklerinden dolayı bu uygulamayı kullanarak sorularına cevap bulabilirler.
SGK ‘nın sunmuş olduğu ‘Ne Zaman Emekli Olurum?’ uygulaması sayesinde, çalışanlar emekli olabilecekleri tarihe yakın yaklaşık bir tarih öğrenebileceklerdir.
‘Ne Zaman Emekli Olurum?’ uygulaması sadece bilgi edinme amacı ile kurulmuştur. Ayrıca vatandaşların akıllarındaki ‘Ne Zaman Emekli Olurum?’ sorusuna cevap bulma niteliğinde bir uygulamadır. ‘Ne Zaman Emekli Olurum?’ uygulamasını kullanabilmek için ise bazı aşamalardan geçmeniz istenecektir. Şimdi bu aşamalardan bahsedelim;
İlk olarak  ‘Ne Zaman Emekli Olabilirim?’ uygulaması tarafından, sizden birtakım bilgiler istenecektir. Bu istenen bilgileri dikkatli bir şekilde sisteme giriniz. Bu bilgiler ise cinsiyetiniz, doğum tarihiniz ve sigortalı olarak hizmete başlamış olduğunuz tarih/yaş gibi bilgileri kapsamaktadır. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz büyük önem teşkil etmektedir. Sonraki adımda, eğer mevcut ise özel durum bilgilerinizi giriniz. Tüm bu bilgileri ve gerekli olan ve orada istenen diğer bilgileri girdikten sonra ‘sorgula’ seçeneğine tıklayınız. Böylece  ‘Ne Zaman Emekli Olabilirim?’ sorusuna cevap bulmak için işlem yapmış olursunuz. Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise bilgilerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde girmenizdir. Aksi takdirde sorgulama işlemi sonucunda ne zaman emekli olacağınıza dair gerçeğe yakın değerler elde edemezsiniz. Bundan dolayı bilgilerinizi girerken oldukça özen göstermenizi tavsiye ederiz.
4A (SSK)  ‘Ne Zaman Emekli Olurum?’ Uygulaması Nasıl Kullanılır?
Siz eğer SSK yani yeni adı ile 4A kurumuna bağlı bir çalışan iseniz, 4A (SSK) ‘Ne Zaman Emekli Olurum?’ uygulaması ile işlem yapabilirsiniz. 4A (SSK)  ‘Ne Zaman Emekli Olurum?’ uygulaması ile ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. 4A (SSK) ‘Ne Zaman Emekli Olurum?’ uygulaması ile gerçekleştireceğiniz emeklilik tarihi hesaplamalarında 3 tarihe göre hesaplama yapılmaktadır. Buna göre bahsedilen hesaplamalarda baz alınan tarihler ise; ilk kez sigortalı olarak işe başlamış olan tarihinize göre 08.09.1999 tarihi öncesi, 08.09.1999 ile 01.05.2008 tarihi sonrası olarak hesaplanmaktadır.
4B (BAĞ-KUR) ‘Ne Zaman Emekli Olurum?’ Uygulaması Nasıl Kullanılır ?
Eğer BAĞ-KUR’a bağlı bir çalışan iseniz bu uygulama ile emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz. BAĞ-KUR’a bağlı çalışan kişiler kendi primlerini kendileri öderler. Yani kendi patronları yine kendileridir. Eğer BAĞ-KUR’a bağlı bir çalışan iseniz ne zaman emekli olacağınızı bu uygulama ile yaklaşık olarak hesaplayabilirsiniz. ‘Ne Zaman Emekli Olurum?’ uygulaması sizden birtakım bilgiler talep edecektir. Sağlıklı ve doğruya en yakın sonuç almak için istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz girmeniz tavsiye edilmektedir. 4B (BAĞ-KUR) ‘Ne Zaman Emekli Olurum?’ uygulamasında ilk olarak emeklilik türünüzü, mevcut ise özel durumlarınızı sisteme girmeniz gerekmektedir. İsteğinize göre yurtdışı seçeneğini de doldurunuz ve bilgilerinizi kontrol edip ‘Gönder’ seçeneğine tıklayınız. Böylece ne zaman emekli olacağınızı öğrenmiş olacaksınız.
4C (Emekli Sandığı) ‘Ne Zaman Emekli Olurum?’ Uygulaması Nasıl Kullanılır?
Bu uygulamadan yararlanmak için, ilk adım olarak sigortalı olarak hizmete başlangıç ve bitiş tarihlerinizi ilgili alana doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Bir sonraki adımda doğum tarihiniz ve cinsiyetiniz gibi bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde giriniz. Eğer maluliyet ve erken yaşlanma gibi durumlarınız da mevcut ise bu bilgilerinizi de doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeyi unutmayınız. En son aşama olarak da mevcut bilgiler kısmında yer alan bilgileri de girip ‘Gönder’ seçeneğine tıklayınız. Bu şekilde ne zaman emekli olacağınıza dair bilgi edinmiş olursunuz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...