Tgrt Haber
12 Aralık 2014 17:30 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

TC kimlik no ile SSK ve SGK sigorta sorgulama çok kolay

SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemlerinizi online olarak gerçekleştirmeniz mümkün. SGK sigorta sorgulama işlemi için yapamanız gerekenleri ayrıntılı bir biçimde haberimizde bulabilirsiniz.

TC kimlik no ile SSK ve SGK sigorta sorgulama çok kolay
tc,ssk,sigorta sorgulama,sgk,SGK sigorta sorgulama

SGK sorgulama ile ilgili tüm işlemlerinizi nasıl gerçekleştireceğiniz konusunda yapacaklarınızın detaylı bilgileri haberimizde mevcuttur.  SGK sorgulama işleminizi yazımızı okuyarak çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle artık internet kullanıcılarının sayısı giderek artmaktadır.  Aynı zamanda çalışan kişilerin yoğunluğu, başka durumlar için vakit ayıramamaları ve olan vakitlerinin de sevdikleriyle beraber geçirme istekleri doğrultusunda çalışan vatandaşlarımızın rahatlığı açısından web uygulamalarına talep her geçen gün artmaktadır.
Vatandaşlarımızın bu talepleri doğrultusunda birçok işyeri, kamu kurum ve kuruluşları birçok işlemi internet üzerinden yapılma konusunda çalışmalara başlamış ve artık çoğu işlem internet üzerine taşınmıştır. Vatandaşlarımızın işlerini daha kolay, kurumlarda vakit kaybetmeden ve insanları kafasını karıştıran belgelerle münakaşa etmeden yapabilmesi için çalışmalarda bulunan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde çalışan veya emekli olan vatandaşlarımızın hem gereksiz fazla işlerle uğraşmaması hem de çevreleriyle daha iyi vakit geçirebilmesi için kendi adına çoğu işlemini internet üzerinden erişilebilir, düzenlenebilir ve pek çok işlemi yapılabilir hale getirmiştir. Bu uygulamalar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu hem kendi kurum içinde gereksiz karmaşayı engellemek ve işlerin daha düzenli ilerlemesini sağlamak hem de vatandaşlarımızın en ufak bir işlem yapması için bile beklemekte zorunlu olduğu kuyrukları azaltmak hedef haline gelmiştir.
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uygulamaları sayesinde adınıza ne kadar prim ödendiği, kaç gün ödendiği, prim borcunuzun ne kadar olduğunun sorgulanması gibi sigortanız hakkında bilgiler, ilanlar, duyurular ve daha birçok bilgi ve işlemi SGK’nın resmi sitesinden bulabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çatısı altında bulunan SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi bağlı olduğunuz kuruma göre işlemlerinize yine SGK’nın resmi sitesinden erişebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun önemli uygulamalarından biri olan SGK sorgulama işleminizi, bağlı olduğunuz SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kuruluşlarından biriyle bilgileriniz dahilinde yazımızın devamında vereceğimiz detaylı bilgileri inceleyerek gerçekleştirebilirsiniz. Ancak dediğimiz gibi işlemlerinizin eksiksiz tamamlanması için sizlerle paylaştığımız SGK sorgulama işlemi için yapılacakları dikkatli bir şekilde okuyunuz.
SGK sorgulama işlemini yapabilmeniz için tercihinize göre iki yol vardır. Bu yollardan biri E-Devlet şifresiyle yani şifreli bir işlemdir. Diğer biri ise şifresiz olarak gerçekleştirilen işlemdir. Bu iki işlemde de bilgilerinizin gizliliği konusunda hiçbir güvenlik sorunu yaşanmadan gerçekleştirilmektedir.
Şifresiz Olarak SGK Sorgulama
SGK sorgulama işleminizi şifresiz olarak gerçekleştirmek çok kolaydır. Bu sorgulama Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uygulamalarından biri olan E-SGM sistemi ile şifresiz olarak gerçekleştirilmektedir. SGK sorgulama işlemini şifresiz gerçekleştirmek için nüfus cüzdanı bilgileriniz yeterli olacaktır. Sorgulama işlemi için öncelikle uyruğunuzu belirtmeniz gerekmektedir. T.C. vatandaşı olmanız durumunda uyruğunuzun seçimini yapınız. Daha sonrasında ise girişinin yapılması istenen bilgiler TC kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, nüfus cüzdanınızın arkasında bulunan cilt numarası, doğum tarihinizin yılıdır. Bu girişi istenen bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra ise bu işlemi atmak için tek yapmanız gereken “Bilgileri Sorgula” butonuna tıklamanızdır. SGK sorgulama sistemine giriş yaptıktan sonra ise sayfanın sağ tarafında bulunan “Hizmet Bilgisi” yazan kısma tıklayınız. Sizlerle paylaştığımız bu adımlar doğrultusunda ilerlerseniz işleminizi hiçbir sorun çıkmadan halledebilirsiniz ve konu dahilindeki sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.
Şifreli Olarak SGK Sorgulama
SGK sorgulama işleminizi tercihiniz üzerine şifreli olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemde şifresiz olarak gerçekleştirilen SGK sorgulama işlemi gibi çok kolay bir şekilde yapılmaktadır. Fakat şifreli olarak SGK sorgulama işlemi için E-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. Şifre deyince akla zor işlemler gelir fakat E-Devlet şifresi almak sanıldığı kadar zor değildir. E-Devlet şifresi için yapmanız gereken en yakın PTT şubesine kimliğiniz ile E-Devlet Şifresi Öğrenme Başvurusu adı altında kolaylıkla şifrenizi öğrenebilirsiniz. Şifrenizi temin etmek için 2 TL işlem maliyeti ödemeniz gerekmektedir. Şifreniz yine herhangi bir sebeple kaybolursa aynı şekilde PTT şubelerinden 4 TL karşılığında elde edebilirsiniz.
E-Devlet şifresi ile yapacağınız SGK sorgulama işlemi için SGK’nın çatısı altından bulunan SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumları için ayrı ayrı yapılmaktadır. Vatandaşlarımız E-Devlet sistemi üzerinden SGK sorgulama işlemini gerçekleştirebilmesi için bağlı olduğu kurumun seçimini yapması gerekmektedir.
SGK sorgulama işlemi için E-Devlet siteminden SSK yeni değişiklikle 4A, BAĞ-KUR yani 4B ve Emekli Sandığı 4C adıyla seçiminizi yapmanız işlemlerinizin doğru bir şekilde ilerlemesi gerekmektedir. Çünkü işlem her kurum için ayrı ayrı gerçekleştirilmektedir. Sizin bu seçime dikkat etmemeniz işlemlerinizin yanlış sonuçlar vermesine neden olabilir.
SGK sorgulama işlemini gerçekleştirmek için önemini vurguladığımız gibi işlemler SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumlarından herhangi birine bağlılığınızı bildirmeniz üzerine gelişmektedir. Bu durum seçimizin gerekliliğini size bildirir. Mensup olunan kurum seçinden sonra E-Devlet sistemleri her kurum için birbiriyle aynı şekilde işlenmektedir. E-Devlet sisteminden bağlı olduğunuz kurumu seçtikten sonraki işlemler için detaylı bilgiyi yazımızın devamında sizlerle paylaşacağız.
SGK sorgulama işlemi için sigortanızın işlendiği kurumu seçimini yapmanızın ardından seçiminize göre, yapmanız gereken konuyla ilgili sayfada bulunan kimlik doğrulama işlemi kısmına girmektir. Sistemin giriş ekranında ise sizden bazı bilgiler istenmektedir. Bunlardan biri bilindiği üzere E-Devlet şifreniz diğeri ise TC kimlik numaranızdır. Bu bilgiler sayesinde sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Anlatılanlarda olduğu gibi bu E-Devlet sistemi ile hem bünyesinde bulunduğunuz kuruluşun seçimini yaparak o kuruluşa göre işleminiz gerçekleşmiş olur hem de konu ile ilgili daha detaylı bilgiye sahip olma şansınız olur.
Yazımızın devamında sizlere SGK sorgulama işlemleri için tercihinize göre seçtiğiniz yola göre adımları sizlerle paylaşarak SSK’ya bağlı olan vatandaşlarımız için anlatacağız. SGK sorgulama işlemini SSK’ya bağlı olan vatandaşlarımız şifresi olarak işlemlerini gerçekleştirebilirler. Sorgulama için ilk olarak uyruğunuzu seçmeniz gerekmektedir. Eğer TC vatandaşı iseniz ilgili butonu seçmeniz gerekmektedir. Daha sonra açılan sayfada sizden TC kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, cilt numarası, doğum yılınızın girişini yapmanız istenmektedir. Daha sonrasında ise güvenlik kodu doğrulama işlemini gerçekleştirip bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra “Bilgileri Sorgula” butonuna tıklayarak sisteme giriş yapmış olursunuz ve sonrasında ekranın sağ tarafında yer alan “Hizmet Bilgileri” kısmına girerek SGK sorgulama işleminizi şifresiz olarak gerçekleştirerek istediğiniz bilgilere erişmiş olursunuz.
Eğer TC vatandaşı değilseniz yapmanız gereken uyruk seçimi kısmında “Yabancı” butonuna tıklamanızdır ve bu şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ardından açılan sayfada sizden istenen kimlik numaranız, doğum yılınız ve TC vatandaşlığınız olmadığı için ikamet tezkere numaranızın girmenizdir. Sizden istenen bilgilerin girişinden sonra bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra “Sorgula” butonuna tıklayarak sisteme giriş yapmış olursunuz. Sağlıklı bir şekilde bu işi gerçekleştirdikten sonra bir önceki aşamada anlattığımız gibi ekranın sağ tarafında bulunan “Hizmet Bilgileri” bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemle birlikte TC vatandaşı olmayanlar içinde SGK sorgulama işlemi ile istediğiniz bilgilere erişebilirsiniz.
Yazımızın başından beri detaylı olarak bilgisi verdiğimiz SGK sorgulama işlemi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun altında bulunan SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumlarından bağlı olduğunuzu seçerek işleminizin daha doğru bir şekilde sonuç vermesi için SGK’nın vatandaşlarımız için sağladığı imkanlardandır. Bu uygulamalar sayesinde vatandaşlarımız gereksiz beklenen uzun kuyruklardan ve bir sürü belgeyle uğramaktan kurtulup işlemleri hızlı ve doğru bir şekilde ilerler. Ayrıca işlemlerin internet üzerine taşınması vatandaşlarımızın vakitlerini kurumlara göre ayarlamasından kurtarıp kendi boş vakitlerinde işlemlerini gerçekleştirme olanağını sağlamıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi sitesi sayesinde daha birçok bilgiyi edinebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...