Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Aralık 2014 09:39 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Telefondan gelen talimatla dehşet saçtılar! İşte o konuşmalar

Pakistan’ın Peşaver kentindeki okul katliamını düzenleyen Taliban teröristlerinin, komutanlarına 'Çocukları öldürdük, şimdi ne yapalım' diye sorduğu ortaya çıktı.

Telefondan gelen talimatla dehşet saçtılar! İşte o konuşmalar
pakistan, taliban, terörist, çocuk katliamı,

Pakistan, Peşaverdeki bir okula düzenlenen ve 132’si çocuk 148 kişinin ölümüne neden olan saldırının şokunu atlatmaya çalışıyor. Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) militanları, Salı günü daha çok asker çocuklarının gittiği Ordu Kamu Okulu’nu bastıktan sonra rastgele ateş açıp, bomba patlatarak yaşları 12 ila 16 arasında değişen 132’si öğrenci 148 kişiyi öldürmüştü.
Bir güvenlik yetkilisinin verdiği bilgiye göre, teröristler arasında gerçekleşen son konuşmalar, saldırı sonuna kadar teröristlerin Afganistan’daki Taliban yöneticileri ile irtibatta olduğunu gösterdi. Telefon konuşmasında “Konferans salonundaki bütün çocukları öldürdük. Şimdi ne yapalım” diye soran terörist, “Askerlerin gelmesini bekleyin. Onları öldürün, sonra kendinizi havaya uçurun” cevabını alıyor. Konuşmaların saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden Abuzer ve komutanı Ömer arasında geçtiği belirtildi.
EN KÜÇÜK KURBAN BEŞ YAŞINDA
Pakistan güvenlik yetkilileri şimdi 16 Taliban komutanının peşine düşerken aileler ise korkunç saldırıda ölen çocuklarının cesetlerini teşhis etmeye çalışıyor. Bazı çocukların naaşları, bombalı saldırı yüzünden tanınmaz halde. Taliban komutanlarının “küçük çocukları öldürmeyin” emrine rağmen katliamda beş yaşındaki Khola Altaf isimli beş yaşındaki bir kız çocuğunun da öldüğü ortaya çıktı. Khola, okulun kreşindeki ilk günündeydi.
ARINÇ: EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE KINIYORUZ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, okul katliamı nedeniyle dün Ankara’daki Pakistan Büyükelçiliği’ne taziye ziyaretinde bulundu. Pakistan Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat’a başsağlığı dileyen Arınç, taziye defterine şunları yazdı: “Bir ilim ve irfan yuvasında masum çocuk ve sivillerin katledilmesiyle sonuçlanan bu menfur terör eylemini en şiddetli şekilde kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti adına saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, aileleri ve Pakistan halkına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...