Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2015 09:51 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:46

Altın 3 ayın zirvesinde

Altın, petrol fiyatlarında ve bazı borsalarda görülen kayıpların ardından ekimden beri görülen en yüksek seviyeye ulaştı. Çeyrek ise son 5 günde 5 lira arttı.

Altın 3 ayın zirvesinde
altın, altın fiyatı, çeyrek altın, tam altın, cumhuriyet altını, altın haberleri,

Petroldeki düşüşün yanında hisse senedi borsalarındaki kayıpların da etkisiyle artan 'güvenli liman' alımları altındaki yükselişi desteklemeye devam ediyor. Spot altının ons fiyatı bugün 1,240 dolara kadar yükseldi. Kapalıçarşı'da 1 gram altın 91.86 liraya, çeyrek altın da 158.69 liraya yükseldi. Çeyrek son 5 günde ise 5 lira birden arttı.
Altında bu seviyeler en son 2014 yılı Ekim ayında görülmüştü.
GÜMÜŞ DE ÇIKIŞTA
Altındaki artışlar, gümüşün fiyatını da yukarıya çekti. Küresel emtia piyasalarında bir ons gümüşün fiyatı, yılın ilk günlerindeki 15.5 dolarlık düzeyinden 16.6 dolara kadar yükseldi.
FED DESTEĞİ
Güvenli liman olarak yeniden sığınılan altın, FED'in ekonomik büyümeyi korumak için faiz artırımlarında yavaş gideceği beklentisiyle talep görüyor. Özellikle 22 Ocaktaki ECB'nin olası devlet tahvili alım programının kapsamı ve Yunanistan seçimleri Euro Bölgesi için tedirginlik oluşturmakta ve altında bölgesel riskler karşısında bir miktar alışların geldiği dikkat çekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...