Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2015 17:48 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

e-Okul VBS Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci ders ve yarı yıl karne notları öğrenme burada

e-Okul ile öğrencinizin karne notlarını öğrenebilir ve görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı MEB e-Okul sisteminde öğrencinin aldığı notlar ve devamsızlık bilgileri de yer alıyor. Veliler bu sayede öğrencilerinin sınavlarından aldığı notları, ne kadar devamsızlığı olduğunu ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri yapıp yapmadığını, yaptıysa kaç puan aldığını öğrenebilirler.

e-Okul VBS Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci ders ve yarı yıl karne notları öğrenme burada
e okul, vbs, şifre hırsızlığı, meb, MEB,haber,bugün,e okul,eğitim,Android,Milli Eğitim Bakanlığı,

e-Okul ile öğrencinizin karne notlarını öğrenebilir ve görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı MEB e-Okul sisteminde öğrencinin aldığı notlar ve devamsızlık bilgileri de yer alıyor. Veliler bu sayede öğrencilerinin sınavlarından aldığı notları, ne kadar devamsızlığı olduğunu ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri yapıp yapmadığını, yaptıysa kaç puan aldığını öğrenebilirler. Veli Bilgilendirme Sistemi adın üstünde olan, öğrenci velilerini bilgilendirmek amaçlı hazırlanmış bir E-Okul projesidir. Bu E-Okul projesi ile birlikte hem aileler hem de öğrenciler, kolaylıkla not ve devamsızlıklarını takip edebiliyor. Aile ise öğrencinin durumunu yakından takip ederek, herhangi bir sorunla karşılaşıldığında direk, okul yönetimi ile temasa geçebiliyor. “Not Saklama Dönemi Kapandı!”, böylece geçmişte karşılaşılan, ailelerine notlarını söylemeye çekinen öğrencilerin, psikolojik sorunlar yaşayarak, velilerinin karne günü öğrencinin notlarının öğrenmesi ile birlikte ortaya çıkan sorunların sonuna, E-Okul ve uygulamaları sayesinde geliniyor. Peki, E-Okul projelerinin bir ayağı olan veli bilgilendirme sistemi neleri kapsıyor?
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ ne Erişim
Öncelikle E-Okul sistemine girdiğinizde,  karşınıza bir ekran gelecektir. Bu ekrandaki en üst kısma resimde gördüğünüz karakterleri girmeniz gerekecektir. Daha sonra 11 haneli T.C. numaranızı ve okulunuzun size vermiş olduğu öğrenci numaranızı girmelisiniz. ”Tamam” butonuna tıkladığınızda E-Okul sistemine giriş yapmış olacaksınız.. Karşınıza bir duyuru ekranı gelecektir. bugün karşımıza gelen duyuru sisteminde karşılaştığımız bilgiler PYBS konusunu kapamaktadır. E-Okul duyurularını takip etmenizi önerebiliriz, çünkü içerisinde sizi olumlu şekilde yönlendirebilecek birçok sınav ve sistemden haberdar olmanızı sağlar.

E-Okul projesinin veli bilgilendirme ayağı olan Veli Bilgilendirme Sistemi’ nin üç adet ana menüsü vardır.

Sınav Bilgileri

E-Okul projesinin veli bilgilendirme ayağı olan Veli Bilgilendirme Sistemi’ nin menülerinde yer alan bilgilerden ilki “Sınav Bilgileri” dir. Bu sekmeye tıklayarak sınav ile ilgili tüm bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Öğrenci Bilgileri

E-Okul projesinde öğrenciler ya da veliler için hazırlanan kısmın, öğrenciye ait bilgilerinin tümünü barındıran bir menüdür. Öğrenci bilgileri açılır menüsü içerisinde 12 adet uygulamayı kapsayan bir menüdür. Bu uygulamaları tek tek inceleyelim.

Veli Bilgilendirme Sisteminde Karşılaşılan Bazı Sorunlar
E-Okul veli bilgilendirme sistemi her ne kadar bu alandaki işlemlerimizi kolaylaştırsa da bazı sorunlarla karşılaşılabilmektedir.
 
Veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlardan bazıları öğrenci listelerinin tam olarak girilememesinden kaynaklanmaktadır. Bu sorun not girişleri yapılmadan düzeltilmelidir. Aksi takdirde öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacaktır. Sisteme öğrencinin aldığı notlar girilemeyecektir.
 
Veli bilgilendirme sisteminde sınıfı yanlış girilmiş öğrenci ise not giriş işlemleri başladıktan sonra sınıfı düzeltilemeyecek ve karne alamayacaktır. Okulların çoğu öğrenciyi sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler ve veli bilgileri gibi bilgileri girmemektedir. Sisteminin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir.
 
Milli eğitim Bakanlığının genelgelerde vermiş olduğu günlük bilgilerin (devamsızlık vb.) her gün girilmesi gerektiği talimatı oldukça önem taşımaktadır. Karşılaşılan bu sorunlar sisteme girilen yanlış bilgi veya eksik bilgilerden kaynaklanmaktadır. Bilgiler doğru girildiğinde aksamadan çalışan bir uygulamadır.


E-OKUL VELİ BİGİLENDİRME SİSTEMİ SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...