Tgrt Haber
27 Ocak 2015 14:52 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

27 Ocak Kobani'de son durum, Kobani de son yaşanan gelişmeler neler

Kobani'de son duruma göre IŞİD kayıp vermeye devam ediyor. Kobani'de son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Kobani de son yaşanan gelişmeler neler işte detaylar...

27 Ocak Kobani'de son durum, Kobani de son yaşanan gelişmeler neler
kobani, ışid, kobani son durum, kobani son dakika, ışid savaş,

Kobani'de son duruma göre IŞİD kayıp vermeye devam ediyor. Kobani'de son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Kobani de son yaşanan gelişmeler neler işte detaylar...Kobani'deki son duruma göre IŞİD'in elinde sadece 1 mahalle kaldı. Bu mahalle alındığı taktirde Kürt güçleri IŞİD karşısında mutlak zaferi ilan edecekler. Kürt güçleri bugün de IŞİD’in işgal etmek üzere saldırdığı Rojava’nın Kobani kentinde ilerlerken, kentin sadece bir mahallesinin kurtarılamadığı bildirildi.

İKİ KRİTİK MAHALLE KÜRTLERE GEÇTİ

Peşmerge Komutanı Emid Muslih Zebari, “YPG savaşçıları ile beraber bugün Sanayi Mahallesi ile Kaniye Kurdan mahallelerini kontrol ettik. Kaniye Kurdan Mahallesi’nde şiddetli çatışmalar yaşandı” dedi. Zebari, çok sayıda intihar saldırganı bulunması nedeniyle temkinli davrandıklarını ve ağır ilerlediklerini söyledi.

1 MAHALLE KALDI

Peşmerge Komutanı, geriye yalnızca Mıktel Mahallesi’nin kaldığını iletti. Emid Muslih Zebari ayrıca, YPG’lilerin, kurtarılan Termik ve Memite köyleri çevresindeki bombalar ile mayınları temizlediğini ifade etti. Kobani’de 5’inci ayındaki savaşta Peşmerge Güçleri, Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) destek amacıyla kentte bulunuyor.

YPG'DEN 76 METRELİK BAYRAK

Kobani'de IŞİD ile uzun süredir savaşan YPG, geçen hafta ele geçirdikleri stratejik öneme sahip Miştenur tepesine 76 metrelik bir YPG bayrağı asarak zaferini ilan etti. YPG güçleri stratejik açıdan büyük önem taşıyan Miştenur tepesine dev bayrak dikti. Kobani'nin yüzde 90'ını eline geçirdiği belirtilen YPG'nin dev bayrak astığı tepe, IŞİD'in ikmal yolunun üzerinde bulunuyor.
IŞİD üç koldan saldırıya geçti
Terör örgütü IŞİD'in bu sabah erken saatlerde Musul'un Şengal ilçesine 3 koldan saldırıya geçtiği, şiddetli çatışmalar yaşandığı öğrenildi. IŞİD, bugün Sabahın erken saatlerinde, Musul'un Şengal ilçesinde 3 koldan saldırıya geçerken, şiddetli çatışmalar meydana geliyor. Rûdaw'ın haberine göre saat 05:45 sıralarında IŞİD militanları Peşmerge Güçleri'ne saldırdı. Peşmergeninin yanıt verdiği, şiddetli çatışmaların yaşadığı öğrenildi. Çok kalabalık halde ve ağır silahlarla çatışmaya giren örgütün ilerleme sağlayamadığını belirtiliyor. Devam eden çatışmalarda IŞİD'in kayıplar verdiği, 3 peşmergenin de yaralandığı iddia ediliyor. Uluslararası koalisyonun savaş uçakları ise, saat 06:45, 07:05 ve 07:30'da, örgüt hedeflerini vurdu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...