Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ekim 2015 14:34 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:15

AK Parti'den çalışan annelere büyük müjde

AK Parti'den çalışan annelere de büyük müjdeler geldi. Anneler 6 aya kadar yarı zamanlı çalışıp tam maaş alacak. İsterse çocuğun okul yaşına kadar kısmi süreli çalışacak.

AK Parti'den çalışan annelere büyük müjde
ak parti, çalışan kadın, seçim beyannamesi,

AK Parti, seçim beyannamesiyle kadınların yüzünü güldürdü. Kadınların bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmeleri, daha kaliteli eğitim olanaklarına sahip olmaları, karar alma mekanizmalarındaki etkinliklerinin artırılması gibi kazanımları temel hedefleri olarak belirleyen AK Parti, bunlara ilişkin seçim sonrasında da pek çok yeni düzenlemeye imza atacak. Ayrıca doğum yapanların iş hayatından kopmaması için de yasalar çıkarılarak kadınlara yeni haklar sağlanacak. Kadınlar doğum izni sonrasında 6 aya varan sürelerle yarı zamanlı çalışıp tam maaş alabilecek. Ayrıca isterse çocuğu okula başlayana kadar kısmi süreli çalışma imkanı da olacak. Kreş imkanları da artırılacak. İşte beyannameden bazı satır başları: 
HAKLAR ARTACAK
İşçi ve memur tüm çalışan kadınlara, doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkı ve çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı tanınacak.
Çalışanların doğuma bağlı izin ve haklarını güçlendirmek üzere Devlet Memurları Kanunu ve İş Kanunu'nda gerekli değişiklikler yapılacak.
Memurların sahip olduğu doğuma bağlı izin ve hakların İş Kanunu'na tabi çalışanlarla uyumlulaştırılmasını sağlayacak düzenlemeler yapılacak.
Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesi sağlanacak.
HER BELEDİYEDE KREŞ
Kadınların iş hayatında tutunmalarını kolaylaştırmak amacıyla kaliteli ve hesaplı kreş imkanları yaygınlaştırılacak. Kaliteli, hesaplı ve kolay erişilebilir kreş imkanlarının yaygınlaştırılmasına yönelik olarak kreşleri teşvik edecek düzenlemeler hayata geçirilecek.
Belediyelere kreş açma zorunluluğu getirilecek.Meslek kurslarına katılan kadınlar için çocuk oyun odaları uygulaması başlatılacak.
KADINLARA 100 BİN TL
Kadın istihdamına yönelik getirilen istihdam teşvikleri sürecek.
Kadın girişimcilere 100 bin TL'ye kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla % 85 kefalet imkanı sağlanmaya devam edilecek.
Kadınların işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracak çalışma modelleri oluşturulacak.
Mevsimlik tarım işçisi kadınlar ile ev eksenli çalışan kadınlara sosyal güvence sağlanacak.
Çalışanların ve işverenlerin kadın-erkek fırsat eşitliği bilincini güçlendirmeye yönelik farkındalık oluşturucu programlar artırılacak.
Kadın girişimciliğini daha fazla teşvik etmek için, piyasa eğilimleri, mevzuat, ihracat ve benzeri konularda danışmanlık hizmeti verecek kurumsal mekanizmalar oluşturulacak. Kadın Girişimciliği Programı hazırlanarak uygulamaya konulacak ve kadınların iş hayatına atılmaları kolaylaştırılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...