Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ağustos 2015 09:00 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

AK Parti ile CHP heyetleri son kez görüştü

AK Parti ile CHP heyetinin koalisyon görüşmeleri kapsamında beşinci ve son kez bir araya geldiği toplantı tamamlandı.

AK Parti ile CHP heyetleri son kez görüştü
ak parti,

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin beşincisi tamamlandı.
Ankara Palas Devlet Konukevi'ndeki görüşme, 7,5 saat sürdü.
Görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ile milletvekilleri Taha Özhan, Mücahit Arslan, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, CHP'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, Murat Özçelik, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek katıldı.
Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, heyetlere katılan yeni isimler oldu.

Bakan Ömer Çelik: Gerekli sunumu yapacak duruma gelmiş durumdayız

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, CHP'yi ziyaretiyle başlayan istikşafi görüşme sürecini tamamladıklarını söyledi.

Bakan Çelik, "Bize verilen görev çerçevesinde, üstünden geçmemiz gereken bütün konu başlıklarını tamamlamış bulunuyoruz. Hepsi tamamlandı. Heyetler olarak, genel başkanlarımıza ve partilerimizin yetkili kurullarına gerekli sunumu yapacak duruma gelmiş durumdayız" dedi.

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün bu sonuçları genel başkanlarımıza arz edeceğiz. Biz genel başkanımıza bu bilgileri vereceğiz. Kendisi, 'partinin yetkili kurullarıyla birlikte bunları değerlendireceğini' söylemişti, o süreç şu andan itibaren kendisinin takdir ettiği bir takvim içerisinde gerçekleşecektir."

Çelik,  AK Parti ile yapılacak istikşafi görüşmeler için kendi aralarında 30-35 saat,CHP heyetiyle ise 30 saat mesai yaptıklarını, çalışmalarının toplamda 60 saati geçtiğini kaydetti.

Çalışmaların sağlıklı bir şekilde gerçekleştiğini, "anlaşılan, uzlaşılabilen, mesafe alınacak, çatışılan, anlaşılamayan, uzlaşmanın mümkün olmadığı noktaları" gördüklerini ifade eden Çelik, "Bütün bu sonuçları genel başkanlarımıza arz edeceğiz. Biz genel başkanımıza bu bilgileri vereceğiz. Kendisi, 'partinin yetkili kurullarıyla birlikte bunları değerlendireceğini' söylemişti, o süreç şu andan itibaren kendisinin takdir ettiği bir takvim içerisinde gerçekleşecektir" diye konuştu.

Haluk Koç: Olumlu-olumsuz diye bir çerçeve sunmuyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da yaptığı açıklamada, "Biz çalışmamızı yaptık. Baştan söylediğimiz gibi Türkiye'nin bu kritik gündeminde, ülkenin hükümetsiz kalmaması, geniş tabanlı, yüksek profilli, birinci sınıf demokrasiyi hedefleyen bir ülkeyi nasıl oluşturabilirizin siyasi sorumluluğunu, ev ödevini, siyasi ödevini yerine getirmiş oluyoruz" dedi.

Koç, "Olumlu-olumsuz diye bir çerçeve sunmuyoruz. Biz yaptığımız tespitleri biliyoruz. Bazı konularda ciddi, temel aykırılıklar, farklılıklar var, örtüşen konular da var" ifadelerini kullandı.

Kendilerine verilen görevi, bu akşam itibarıyla sonuçlandırdıklarını dile getiren Koç, bundan sonrasının da gelişmelere göre herkes tarafından takip edileceğini söyledi. 

Muhabir: Serdar Açıl, Ali Kemal Akan, Mehmet Tosun

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...