Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 May 2016 15:33 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:14

Apple'a bir kötü haber daha! İphone'u kaybetti

Zor günler geçiren dünya teknoloji devi Apple, Çin'de açtığı 'iPhone' markasına ilişkin davayı kaybetti.

Apple'a bir kötü haber daha! İphone'u kaybetti
Apple, iphone,

Pekin Belediyesi Yüksek Halk Mahkemesi, Apple'ın, "iPhone" markasını el çantası, telefon kılıfı ve pasaport kılıfı gibi deri ürünlerde kullanan  Şintong Tiendi şirketiyle yaşadığı marka anlaşmazlığına ilişkin itirazını reddetti.
Mahkeme kararında, merkezi Pekin'de bulunan Şintong şirketinin Çin'deki deri ürünlerinde "iPhone" ismini kullanabileceğine hüküm verirken,  şirketin Apple'dan önce 2010 yılında "iPhone" ismini şirket bünyesine tescil  ettirdiği belirtildi.
Apple'ın deri ürünler için Çin'de "iPhone" ismini kullanmada tescil  konusunda ilgili şirketten sonra başvuruda bulunduğu ve daha öncede başvuruda  bulunduğunu kanıtlayamadığı için davanın firma aleyhine sonuçlandığı kaydedildi.
Öte yandan Şintong şirketi, Çin'de ürettiği deri ürünlerini tescilli  olarak "IPHONE" ismi altında satışa sunuyor.

Apple'ın Çin'de ayrıca akıllı saat markası "iWatch"un isim hakkının Çinli şirketler tarafından "iWatch" veya "iWatching" olarak tescili edilmesi  nedeniyle yaşadığı anlaşmazlıkları da bulunuyor.

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Apple’ın üzerindeki kara bulutlar yılbaşından bu yana dağılmadı. FBI ile yaşadığı şifre kırma sorunundan sonra Apple, son günlerde rekor seviyede düşen bilançonun sarsıntısıyla da mücadele ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...